Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

ONU vrea o nouă rundă de negoicieri pentru Siria

assad bashar siria

Emisarul special al Naţiunilor Unite pentru Siria, Staffan de Mistura, a anunţat vineri seară, după ce a discutat cu secretarul general al ONU, Antonio Guterres, şi Consiliul de Securitate, intenţia sa de a organiza a cincea rundă de negocieri în cursul acestei luni, relatează AFP.

"Prevăd să invit părţile siriene aici, în martie, pentru a cincea rundă", a declarat presei diplomatul după o săptămână de negocieri indirecte la Geneva, scrie agerpres.ro.

El a precizat că, "săptămâna viitoare", se va deplasa la New York, pentru consfătuiri în Consiliul de Securitate.

Ulterior, "vom avea Astana (...) pentru a consolida acordul de încetare a focului şi apoi Geneva din nou", a detaliat Staffan de Mistura.

Noua rundă care s-a încheiat a permis elaborarea unei "agende clare", incluzând chestiunile de guvernanţă şi de luptă împotriva terorismului, potrivit emisarului special.

La fel ca în precedentele trei runde de negocieri din 2016, săptămâna de tratative nu a dus la negocieri directe între părţile beligerante.

"Obiectivul nostru rămâne de a iniţia negocieri directe, dar (...) sunt unele momente în care este mai eficient să avem discuţii indirecte", a subliniat emisarul ONU.

Rundele precedente s-au încheiat după câteva zile din cauza violenţelor de pe teren şi a diferenţei uriaşe dintre beligeranţi în privinţa conceptului de "tranziţie politică".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.