Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Orban:Un nou sprijin în Ugaria pentru o Europă unită, şi nu pentru un imperiu controlat la Bruxelles

Un 'nou bloc' de susţinători transpartinici care se luptă ca naţiunile să rămână în viaţă a apărut în Ungaria de la referendumul de la 2 octombrie, a declarat luni, în Parlament, premierul Viktor Orban, introducând amendamentul său constituţional privind cotele de refugiaţi, relatează MTI, potrivit agerpres.

'Noul bloc este amplu, divers şi puternic, deoarece oamenii simt că suveranitatea Ungariei este din nou în pericol', a spus el.

Citeşte şi: Atac cu bombă într-o televiziune publică. Un bărbat s-a aruncat în aer

Marea majoritate a cetăţenilor ungari au aprobat la referendumul recent noţiunea că fiecare stat are dreptul să îşi decidă viitorul, a mai declarat Orban, introducând proiectul de lege, al şaptelea amendament la legea fundamentală.

Susţinătorii unei Europe a naţiunilor vor ca diversitatea Europei să fie păstrată, spre deosebire de susţinătorii 'Statele Unite ale Europei', care îşi doresc să scape de naţiuni, a adăugat premierul ungar.

Citeşte şi: Noul premier din Muntenegru promite că ţara sa va rămâne pe drumul spre NATO şi UE

Noul amendament prevede un angajament faţă de o 'Europă a naţiunilor libere şi o alianţă de ţări, nu un imperiu controlat de la Bruxelles', a mai spus Orban.

Intenţia de amendare a Constituţiei survine după ce referendumul din 2 octombrie, convocat de guvern împotriva cotelor de refugiaţi stabilite de Uniunea Europeană, a fost invalidat din cauza prezenţei insuficiente la vot.

Putin explică răcirea relaţiilor cu SUA: 'Totul a început în fosta Iugoslavie'

Proiectul condiţionează instalarea cetăţenilor străini în Ungaria de respectarea legilor în vigoare cu privire la obţinerea dreptului de rezidenţă.

Totodată, în legea fundamentală va fi înscrisă interdicţia instalării unei 'populaţii străine' pe teritoriul Ungariei.

Un cetăţean al unui stat din afara Spaţiului Economic European se poate instala în Ungaria numai după parcurgerea procedurilor prevăzute de legile aprobate de parlamentul ungar şi doar pe baza unei cereri individuale evaluate de autorităţi, conform aceluiaşi document.

Citeşte şi: Mai multe şcoli din Germania au primit ameninţări teroriste prin e-mail

Amendamentul în cinci puncte aduce modificări 'crezului naţional' din Constituţie, precizând că 'este datoria fundamentală a statului să protejeze identitatea constituţională a Ungariei'.

În expunerea de motive ataşată, se face referire la criza migranţilor în Europa, arătându-se că 1,5 milioane de persoane au intrat ilegal pe continent începând din 2015.

'Valul de migraţie în masă fără precedent' constituie o provocare 'insurmontabilă' pentru Europa, iar imigraţia necontrolată creşte ameninţarea teroristă, explică guvernul de la Budapesta, iniţiatorul proiectului.

Uniunea Europeană NU va impune noi sancţiuni Rusiei

Documentul mai aminteşte că Uniunea Europeană a încercat să distribuie migranţi între statele membre printr-un mecanism de cote obligatorii.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.