Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

PNL acuză o 'escrocherie electorală a PSD': Legea lui Dragnea, la CCR/ VIDEO

pn psd pnl

Liberalii vor face toate demersurile pentru salvarea libertăţii de exprimare, luând în calcul inclusiv atacarea eliminării taxei radio tv la Curtea Constituţională, a declarat, marţi, deputatul PNL Andreea Paul. 

Întrebată dacă PNL va contesta la CCR legea sau va cere preşedintelui Iohannis să o conteste, Andreea Paul a răspuns: "Absolut. Vom face toate demersurile pentru salvarea libertăţii de exprimare a mass-mediei publice şi a garantării autonomiei lor. Vom uza de ele. Articolul 35 din Constituţie garantează autonomia Televiziunii şi Radioului public. Se spune explicit în Constituţie că noi avem obligaţia - Parlament şi Guvern - să le respectăm. Or, ce face astăzi PSD încalcă grav Constituţia. Vom lua în calcul şi această analiză, dar aici juriştii trebuie să se exprime."

Ea le-a cerut jurnaliştilor să nu se lase ''încălecaţi de politică, indiferent care este culoarea ei'' şi a susţinut că propunerea social-democraţilor "este o minciună care vine în perioada campaniei electorale". 

"Astăzi, preşedintele PSD ne-a anunţat de la plenul Parlamentului că propune această eliminare, care va funcţiona până la terminarea campaniei electorale, iar anul viitor ne anunţă că o nouă propunere a PSD va intra în vigoare - 21 de lei şi 34 de lei - noile taxe (...) pentru fiecare cetăţean al României, pentru funcţionarea Radioului şi a Televiziunii publice. Asta înseamnă că PSD-ului îi este frică în timpul campaniei electorale de posturile publice mass-media. Astăzi, preşedintele PSD s-a plâns în Parlamentul României că este criticat de aceste televiziuni şi radiouri publice", a mai susţinut Andreea Paul. 

Deputatul PNL consideră că "primul risc major", în cazul în care se va plăti din bugetul de stat costul de funcţionare al celor două instituţii "ne aruncă" în mecanismul ajutorului de stat care trebuie menţionat la Comisia Europeană şi cerut acordul. Totodată, ea a atras atenţia că procedurile durează foarte mult. 

"Introducerea de taxe pentru radio şi tv din anul 2017 din nou nu face PSD-ul decât să mintă românii. Îşi iau această protecţie în faţa mass-mediei publice numai pe perioada campaniei electorale. Este o uriaşă minciună a PSD. (...) În timpul campaniei electorale elimină taxa radio tv, anul viitor ne anunţă că o introduc. Asta se numeşte escrocherie electorală marca PSD. (...) România arată cum arată pentru că PSD a guvernat 15 ani în ultimul sfert de veac, lor li se datorează în mare majoritate imaginea României de azi. Astăzi ceea ce primează în Parlament, sub presiunea preşedintelui PSD, Liviu Dragnea, este că PSD vrea să elimine aceste taxe numai pe perioada campaniei electorale şi asta înseamnă pumnul în gura Radioului şi TVR", a mai spus deputata PNL.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.