Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Premierul Mihai Tudose, declarații de ULTIMĂ ORĂ despre militarii morți: 'Vom avea grijă...'

Inquam Photos / Octav Ganea
mihai tudose

Premierul Mihai Tudose a transmis vineri condoleanţe familiilor militarilor români care şi-au pierdut viaţa în accidentul din localitatea Dâmbovicioara, judeţul Argeş, unde un camion a căzut într-o prăpastie.

„Condoleanţe. Am toată convingerea că statul, Ministerul Apărării,  va face tot ceea ce este omeneşte posibil şi normal într-o ţară, în care nişte oameni care erau în timpul serviciului, erau militari, au păţit acest groaznic accident. Vom avea grijă de toţi cei care sunt acum în spitale şi cel mai important este să avem grijă ca acest lucru să nu se mai întâmple pe cât posibil”, a declarat Mihai Tudose.

De asemenea, Mihai Tudose s-a arătat nemulțumit că nu există elicopter pentru a se interveni de urgenţă în accident.

„Așteptăm expertiza tehnică. Nu ne putem pronunța înainte. Unii știau de azi noapte ce s-a întâmplat. Atunci s-a luat decizia ca o parte din membrii cabinetului, de exemplu dl Țuțuianu, dl secretar de stat Dușa, să se deplaseze acolo. Dl Florian Bodog a asigurat de la București coordonarea pe linie de servicii medicale. Dna ministru Carmen Dan la minister. Eu am fost aici. Acei militari au fost transportaţi cu un elicopter, azi-noapte, până la ora 3.00 - 3 şi ceva noaptea. Acela e un elicopter de transport, eu nu am vorbit de elicoptere de transport, vorbim de elicoptere dedicate operaţiunilor de căutare şi salvare şi descarcerare pe timp de noapte, care reprezintă cu totul şi cu totul alt segment de dotare.”, a mai spus premierul.

Klaus Iohannis, mesaj de ultimă oră despre militarii morți în accidentul din Argeș

Un camion cu 13 militari de la Batalionul 30 Vânători de Munte a fost implicat într-un accident, joi seară, în judeţul Argeş. 

Camionul, ultimul dintr-o coloană de patru vehicule militare care se deplasa dinspre Cincu spre Câmpulung, s-a răsturnat în afara carosabilului, în apropiere de localitatea Valea Urdei, judeţul Argeş. 

Trei militari aflaţi în camion au murit, ceilalţi fiind răniţi. 

Potrivit MApN, militarii decedaţi sunt plutonierul-major Mihai Ionuţ Toma, caporalul clasa a III-a George-Emilian Catană şi caporalul clasa a III-a Petre Cristian Toader. 

Plutonierul-major Mihai Ionuţ Toma avea 38 de ani şi era necăsătorit. Era veteran al teatrelor de operaţii, cu două misiuni executate în Afganistan, fiind angajat al MApN din anul 2002. 

Caporalul clasa a III-a Petre Cristian Toader era în vârstă de 32 de ani, era căsătorit şi avea un copil. Executase o misiune în teatrul de operaţii din Afganistan, fiind angajat al MApN din anul 2008. 

Caporalul clasa a III-a George-Emilian Catană, avea 40 de ani, era angajat al MApN din anul 2002. Era căsătorit şi avea un copil.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.