Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Proiectul privind externarea din unităţile sanitare a persoanelor de religie mozaică decedate, adoptat

Inquam Photos / George Calin
Camera Deputatilor Parlament gol

Plenul Camerei Deputaţilor a adoptat marţi proiectul de lege privind externarea din unităţile sanitare a persoanelor de religie mozaică decedate.

Acest proiect are ca obiect de reglementare crearea cadrului legal care să permită externarea persoanelor decedate de religie mozaică într-un interval de 24 de ore de la constatarea decesului, la cererea familiei sau, în cazul persoanelor singure, a Federaţiei Comunităţilor Evreieşti din România - Cultul Mozaic.

Vezi și: PSD, pas în spate: Modificări majore la proiectul legilor justiției/ Calendarul de adoptare

"Persoanele decedate, de religie mozaică, se externează din unităţile sanitare, la cererea familiei sau, în cazul persoanelor singure, a Federaţiei Comunităţilor Evreieşti din România - Cultul Mozaic, într-un interval de 24 de ore de la constatarea decesului, în condiţiile legii nr. 104/2003 privind manipularea cadavrelor umane şi prelevarea organelor şi ţesuturilor de la cadavre în vederea transplantului, republicată, şi a normelor metodologice de aplicare aprobate prin Hotărârea Guvernului nr. 451/2004, cu modificările şi completările ulterioare, precum şi în condiţiile în care nu există suspiciunea unor implicaţii medico-legale prevăzute de lege", se arată în proiectul de lege pentru care Camera Deputaţilor este for decizional, potrivit Agerpres.

În expunerea de motive se precizează că, potrivit tradiţiilor iudaice, ''înmormântarea persoanelor decedate şi tratamentul corespunzător în pregătirea pentru înmormântare sunt înţelese ca una dintre cele mai importante porunci date poporului evreu de către Dumnezeu". 

"Această obligaţie se referă, în primul rând, la membrii familiei persoanei decedate, dar, în acelaşi timp, şi la fiecare evreu în parte, în special în cazul persoanelor singure, fără cineva care să se poată ocupa de tot ceea ce implică ritualul de înmormântare", se menţionează în expunerea de motive.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.