Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Pronosticul lui Ponta pentru parlamentare. Atac la USR: 'Partidul sistemului'/ VIDEO

ponta stiripesurse

Victor Ponta a oferit mai multe informaţii în premieră, în cadrul unui interviu pentru stiripesurse.ro. La chestiuni din interiorul PSD, la împăcarea cu Antonescu, de la dezvăluiri despre evenimentele din 2014, la atacuri la adresa lui Iohannis, a lui Kovesi şi a adversarilor politici. Interviul va fi difuzat integral de stiripesurse.ro luni dimineaţă.

Vezi şi: INTERVIU - Victor Ponta, atacuri dure la Kovesi: Joacă 100% politic!/ VIDEO

Solicitat să ofere un pronostic pentru alegerile parlmentare, Ponta s-a arătat optimist că PSD şi ALDE vor avea împreună peste 50%. În privinţa PNL, Ponta speră să repede scorul din primul tur al alegerilor prezidenţiale. Despre Băsescu, fostul premier afirmă că speră să intre "în altă parte", nu în Parlament, iar USR este luată la ţintă, fiind considerată o formaţiune a "sistemului", a serviciilor.

Vezi şi: VIDEO - Împăcarea anului în politica românească: Victor Ponta - Crin Antonescu/ INTERVIU

Fragment din interviu:

Reporter: - Un pronostic pentru alegerile parlamentare? Cum va arăta viitorul Parlament?

Victor Ponta: - Eu cred că PSD poate să ia cu 4, iar PNL poate să ia sub 3.

Reporter: - Se repetă situaţia din 2014, din primul tur?

Victor Ponta: - Da, dar nu există turul 2, slavă Domnului! Sper şi cred că ALDE va intra în Parlament, pentru că e nevoie ca PSD să guverneze. Şi dacă ar avea PSD 50%, eu tot aş fi de părere că ALDE ar trebui să fie în Guvern. Vreau să vă spun că multe din lucrurile bune pe care eu le-am adoptat ca prim-ministru, le-am adoptat venind nu de la PSD, ci venind de la partenerii de guvernare. Până la urmă, ideea că scutirea de impozit a venitului reinvestit, cu cota unică păstrată şi cu CAS-ul au fost ideile liberalilor, pe care, e adevărat, le-am aplicat eu, ei nu le-au aplicat. Ideea cu scăderea TVA-ului şi cu celelalte facilităţi fiscale au fost ideile lui Darius Vâlcov, care a venit de la PDL, şi după aceea aplicate de Eugen Teodorovici, care a venit de la PNL. Deci nu cred că toată inteligenţa şi toate lucrurile bune sunt numai din interiorul PSD. Deci ai nevoie de parteneri care să-ţi adauge la ceea ce PSD face foarte bine: partea de programe sociale, de dezvoltare regională. Aici, cei mai buni sunt la PSD, categoric. Dar v-am spus, măsuri care sunt bune, de care sunt mândru că le-am luat şi care vor rămâne şi peste 10 ani sunt măsuri care au venit de la un fost PDL-ist, Darius Vâlcov, şi aplicate de un fost PNL-ist, Eugen Teodorovici. Bravo lor! Sigur, au şi de suferit din cauza asta, dar nicio faptă bună nu rămâne nepedepsită.

Vezi şi: Ponta explică discursul anti-Soros: 'Un pericol pe termen lung pentru România'/ VIDEO

Reporter: - Alte partide în parlament, în afară de cele trei menţionate?

Victor Ponta: - UDMR va fi sigur în parlament, pentru că, ştiţi părerea mea, e foarte bine ca o minoritate, cum e cea maghiară, să nu fie în afara structurilor politice. Şi oricum, prin modul în care e legea, vor intra cu siguranţă.

Reporter: - Deja avem două sondaje care arată USR spre 10%.

Victor Ponta: - Normal. Când eşti partidul sistemului, eu cred că sistemul poate mai mult.

Reporter: - Cum adică partidul sistemului?

Victor Ponta: - Păi nu simţiţi acolo, cum deodată...

Reporter: - E un proiect politic simpatizat, se strâng bani, oamenii donează...

Victor Ponta: - Da, sigur. Nu-i aşa că aţi strâns dumneavostră pentru USR? Sau i-au luat de la instituţii?

Vezi şi: Ponta, despre PRU și 'mega-moschee': 'Cruciadele au fost acum 1000 de ani'/ VIDEO

Reporter: - Nu ştiu, vă întreb.

Victor Ponta: - Ştiu şi văd lucrurile astea. Le-am învăţat. Sistemul nu mai are încredere nici în PSD, nici în PNL, şi atunci şi-au făcut partidul lor. De ce nu vă uitaţi la programul lansat de USR? Aţi văzut ceva despre drepturi şi libertăţi fundamentale acolo? Nu. Aţi văzut ceva despre reducere bugetului să zic la SRI sau la SIE?

Reporter: - Aţi văzut la alte partid chestia asta?

Victor Ponta: - Nu, dom'le, dar celelalte partide sunt partide instituţionalizate. Ei erau anti-sistem. Aţi văzut ceva despre protejarea intereselor naţionale? Nu. oamenii sunt cu un scop acolo, vor strânge nişte voturi pe care PNL nu mai e în stare să le strângă, după care le pun tot acolo.

Reporter: - A avut vreun guvern după '90 curajul să taie din bugetul pentru servicii?

Victor Ponta: - Eu nu. Dar ziceam că dacă vine unul anti-sistem o să zică: 'Dom'le, nu se mai poate să dăm atâţia bani la generali, la colonei. Noi, Clotilde, Cosette, Matilde, noi nu suntem...' Ei, nu sunt. Ba sunt. Ei sunt de acolo, adică... sunt de la sursă, ca să zic aşa.

Vezi şi: VIDEO INTERVIU-Victor Ponta profețește: scorul PSD în alegeri. CULISELE demisiei de la Guvern

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.