Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

PSD îl acuză pe Iohannis că va taia pensiile

Rovana Plumb

Ministrul Muncii, vicepresedintele PSD Rovana Plumb, sustine ca în cazul în care candidatul ACL la alegerile prezidentiale, Klaus Iohannis, va ajunge presedinte, va taia pensiile, deoarece 'nu se pronunta împotriva austeritatii' si 'riscul pentru milioane de pensionari este imens'.

'Sunt foarte îngrijorata de intentiile domului Iohannis privind situatia pensionarilor sau chiar a salariatilor. Eu nu am uitat de faptul ca, în 2010, partenerii domnului Iohannis de astazi taiau salarii si pensii si traumatizau milioane de oameni cu deciziile lor. A fost nevoie de ani de zile de reparatii pentru a încerca sa îndreptam din raul facut. Acum vad, din nou, aceleasi intentii la cei din PDL si la domnul Iohannis - pentru ca doar astfel pot sa sustina programul prezidential pe care l-au propus. (...) Românii trebuie sa stie însa ca raul se poate întoarce, sub alte chipuri. Cine a taiat o data pensiile, le va taia din nou! De aceea, trebuie facuta o schimbare pâna la capat, pentru a nu permite niciodata ca acest lucru sa se întâmple. Ca social-democrata, eu îi asigur pe pensionari ca noi le vom fi si în continuare alaturi. Si le cer sa fie foarte atenti în continuare, pentru ca în spatele unor programe si promisiuni, se ascunde o mare, imensa, amenintare - aceea ca PDL si Klaus Iohannis sa taie, din nou, pensiile românilor!', afirma Plumb potrivit unui comunicat de presa transmis  AGERPRES.
Ea considera ca daca programul lui Klaus s-ar aplica din 2015, 'ar fi nevoie de peste sase miliarde de euro suplimentari, bani care nu pot veni decât din noi datorii si din taieri de pensii si salarii'.
'Atâta timp cât Klaus Iohannis nu se pronunta clar împotriva austeritatii este legitim sa credem ca îmbratiseaza aceasta filosofie de guvernare, dusa la extrem de aliatii sai din PDL. Sa nu uitam ca toate vocile importante din PPE, începând cu domnul Daul, continuând cu prietenii sai din PDL si, mai nou, PNL, sustin taieri de salarii si pensii ca solutie de guvernare! Austeritatea este programul pe care îl propun ei în continuare, iar riscul este imens pentru milioane de pensionari', apreciaza Plumb.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.