Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Putin își trimite 'armata personală' în Ucraina

putin

Serviciul de informatii al Ministerul Apărării din Ucraina (GUR) a anunțat despre sosirea în Debalțevo (Donabs) a 70 de militari din noua „armata personala” a lui Putin – Garda Naționala a Rusiei. Scopul prezentei militarilor este cel de contracarare a fenomenului dezertarilor militarilor ruși, scrie Cenzor.NET, citat de Paginaderusia.

A fost înregistrată sosirea în Debalțevo a unei unități a Gărzii Naționale a Rusiei (aproximativ 70 de persoane). Unitatea nu se subordonează comandantului local al forțelor armate – colonelul O. Busuev – și este destinată să contracareze dezertările militarillor ruși în caz de reluare a ostilităților active”, spune raportul.

De asemenea, GUR semnalează noi livrări de arme, echipamente militare și carburanți & lubrifianți de pe teritoriul Federației Ruse în localitățile din estul Ucrainei: Krasnodon – 15 unități blindate pe șenile; Novoazovsk – trei cisterne cu combustibil.

Semnalul de alarmă al FMI pentru România: Atenție la campania electorală și problemele externe

În plus, GUR a semnalat prezența unor arme moderne în dotarea „rebelilor” din Corpurile de armată 1 și 2. Este vorba despre unități de drone aeriene 1 AK – UAV „Orlan-30”; 7 unități de artilerie motorizate (Debalțevo) și un punct mobil de informații PRP-4A „Argus”.

Partea ucraineană a furnizat informațiile respective reprezentanților misiunii speciale de monitorizare a OSCE, reclamând prezența tancurilor, sistemelor de artilerie cu calibru de peste 100 mm, tunuri autopropulsate și  sisteme de rachete „Grad” în localitățile Karl Marx, Iasinovataia, Donețk, Polevoi și Kransoarmeisk”, se mai arată în comunicatul GUR.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.