Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Scandal răsunător de corupţie: Președinta Coreii de Sud, AUDIATĂ de parchet

justitie

Parchetul din Seul o va audia săptămâna viitoare pe şefa statului, Park Geun-Hye, implicată într-un scandal răsunător de corupţie având-o în centru pe confidenta sa şi care a declanşat manifestaţii uriaşe în cadrul cărora participanţii i-au cerut demisia, potrivit agenţiei Yonhap, citată de AFP, scrie agerpres.ro

"Trebuie să o audiem pe preşedintă marţi sau cel mai târziu miercuri", a spus o sursă din parchetul din Seul, citată duminică de agenţia sud-coreeană. Parchetul a trimis o notă în acest sens la preşedinţie şi "aşteaptă un răspuns sincer", potrivit acestei surse.

Scene de GROAZĂ într-un complex rezidenţial din Bucureşti: Tânără ucisă, iubitul înjunghiat


Scandalul zdruncină de trei săptămâni Coreea de Sud, implicând-o pe amica de 40 de ani a preşedintei Park Geun-Hye, arestată între timp. 

Această confidentă din umbră este acuzată că s-a servit de relaţiile de amiciţie cu dna Park pentru a constrânge companii ca Samsung să facă donaţii unor fundaţii îndoielnice, fonduri de care ea s-a servit în scopuri personale.

Premieră pentru Traian Băsescu: Cu cine a votat la alegerile prezidențiale din Republica Moldova


Dna Park este suspectată că şi-a ajutat prietena să obţină funanţări pentru fundaţiile în cauză şi că i-ar fi permis să se ocupe de afaceri de stat, inclusiv având un cuvânt de spus cu privire la numirea unor înalţilor funcţionari. 

Apelurile la demisia preşedintei sud-coreene s-au înmulţit în ultimele zile. Sâmbătă, o manifestaţie a reunit circa 1 milion de protestatari, potrivit organizatorilor, circa 260.000, conform poliţiei. Aceasta este cea mai importantă manifestaţie din Coreea de Sud în ultimii aproape 30 de ani.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.