Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Teodor Meleşcanu a subliniat atenţia consolidării parteneriatului cu R. P. Chineză

inquamphotos.com / Octav Ganea
teodor melescanu

Ministrul Afacerilor Externe, Teodor Meleşcanu, s-a întâlnit miercuri cu delegaţia Comisiei pentru Afaceri Externe a Conferinţei Consultative Politice a Poporului Chinez, subliniind atenţia pe care partea română o acordă consolidării şi diversificării Parteneriatului Amplu de Prietenie şi Cooperare cu R. P. Chineză.

"Ministrul Afacerilor Externe a subliniat atenţia pe care partea română o acordă consolidării şi diversificării Parteneriatului Amplu de Prietenie şi Cooperare cu R. P. Chineză, participării active în cadrul formatului de cooperare China - Europa Centrală şi de Est, precum şi implicării efective în proiectele sub egida iniţiativei chineze a Noilor Drumuri ale Mătăsii", a informat Ministerul Afacerilor Externe prin intermediul unui comunicat.

În cadrul întrevederii, a fost reliefată semnificaţia aniversării, în anul 2019, a 70 de ani de la stabilirea relaţiilor diplomatice româno-chineze şi a 15 ani de la intrarea în vigoare a Parteneriatului Amplu de Prietenie şi Cooperare. Cele două părţi au convenit să colaboreze pentru stabilirea unui calendar adecvat de acţiuni în România şi R. P. Chineză vizând marcarea acestei aniversări. De asemenea, şi-au exprimat satisfacţia privind nivelul cooperării bilaterale şi au subliniat potenţialul semnificativ de extindere a acesteia. A fost evidenţiat rolul important al dialogului interparlamentar în acest sens.

"Ambele părţi au reafirmat interesul realizării în România a unor proiecte de cooperare economică în domenii importante pentru dezvoltare, cum sunt infrastructura şi energia, precum şi de a amplifica schimburile comerciale bilaterale, urmărind în paralel echilibrarea balanţei comerciale, favorabilă R. P. Chineze", a menţionat sursa citată, conform Agerpres.

Delegaţia a fost condusă de Pan Yunhe, preşedintele Comisiei pentru Afaceri Externe, care a punctat oportunităţile relevante oferite de comerţul electronic pentru stimularea relaţiilor economice bilaterale. Conferinţa Consultativă Politică a Poporului Chinez este o instituţie politică cu rol consultativ în probleme politice, economice, culturale şi sociale, ai cărei delegaţi provin în mare parte din partidele politice şi organizaţiile profesionale din China. Prima sesiune a Conferinţei Consultative Politice a Poporului Chinez s-a desfăşurat la Beijing la 21 septembrie 1949.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.