Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ţigări de contrabandă ascunse într-un saivan de oi în Maramureş

Inquam Photos / Liviu Florin Albei
Inquam jandarmi mascați

Poliţiştii de frontieră au descoperit nouă colete cu ţigări de contrabandă de provenienţă ucraineană ascunse într-un saivan de oi din comuna maramureşeană Sarasău, localitate de frontieră cu Ucraina, a declarat, joi, pentru Agerpres, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră (ITPF), Radu Lungu.

"Cele nouă colete au fost descoperite într-un saivan destinat oilor, ascunse sub lână. Saivanul, care se afla la aproximativ 400 metri de frontiera de stat, aparţine cetăţeanului român Iura. L., în vârstă de 60 de ani. Cel mai probabil ţigările urmau să fie comercializate pe piaţa paralelă" a spus Radu Lungu.

Potrivit acestuia, întreaga cantitate de ţigări în valoare de 52.600 de lei a fost ridicată în vederea confiscării, iar în cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de contrabandă, inclusiv faţă de proprietarul saivanului, urmând ca la final să fie luate măsurile legale ce se impun. "În continuare se fac cercetări în vederea depistării tuturor persoanelor implicate şi a documentării întregii activităţi infracţionale. Atrage atenţia originalitatea prin care persoanele implicate în contrabanda cu ţigări au încercat să plaseze marfa pe piaţa locală. De-a lungul anilor, persoanele implicate în acţiunile de contrabandă au adus ţigările în Maramureş cu ajutorul bărcilor, scafandrilor, deltaplanului sau cu ajutorul căruţelor trase de cai, metode originale prin care încercau să introducă ilegal ţigările pe teritoriul României", a spus Radu Lungu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.