Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Trump vrea AMELIORAREA relaţiilor cu China şi trimite un nou ambasador la Beijing - FOTO

Preşedintele american ales Donald Trump a afirmat joi că persoana pe care a nominalizat-o pentru funcţia de ambasador al SUA în China, guvernatorul de Iowa, Terry Branstad, va duce la o ameliorare a relaţiilor dintre Washington şi Beijing, relatează agenţia DPA, potrivit agerpres.

În opinia lui Trump, Branstad cunoaşte China, unde a îndeplinit şase misiuni comerciale, şi ''ştie să dea rezultate''.

Citeşte şi: Donald Trump se apără în faţa celor care critică alegerile făcute pentru viitoarea sa administraţie

Apreciind că relaţiile dintre SUA şi China sunt dificile şi concurenţiale, Trump a precizat că ele implică respect reciproc, dar şi că trebuie ameliorate. China va avea de câştigat din noile relaţii, la fel şi SUA, a prezis Trump, adăugând că Branstad ''va fi cel mai bun'' pentru această misiune.

content-image

Donald Trump a mai spus că Beijingul ''nu a jucat după reguli'', menţionând furtul de proprietate intelectuală, taxarea incorectă şi politica de dumping ca fiind mari probleme ce provoacă dezavantaje Statelor Unite.

Exprimându-se în Iowa în cadrul a ceea ce echipa sa de tranziţie numeşte ''USA thank-you tour 2016'', Trump l-a lăudat pe Branstad, care a fost guvernator al statului timp de 23 de ani, şi le-a mulţumit alegătorilor din Iowa care l-au susţinut.

Trump, ca nominalizat republican, a câştigat votul popular în Iowa pe 8 noiembrie, cu o marjă de 10 puncte procentuale faţă de democrata Hillary Clinton.

Citește și: Washingtonul dă undă verde vânzării de armament către patru state arabe

El s-a adresat unei mulţimi de câteva mii de persoane pe un stadion din Des Moines, capitala statului Iowa. Branstad a vorbit scurt, mulţumindu-i lui Trump şi spunând că ''va fi mândru să slujească America în acest rol foarte important''.

Terry Branstad (70 de ani) are relaţii îndelungate cu China, datorită unor exporturi agricole de proporţii ale statului Iowa către ţara asiatică. El s-a întâlnit prima dată cu preşedintele chinez Xi Jinping când acesta a vizitat SUA în anii 1980 în calitate de oficial de rang mai mic.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.