Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Turcia reacţionează la ZVONURILE legate de fraudarea referendumului

nationalturk.com
binali yildirim

Premierul turc Binali Yildirim a declarat marţi că zvonurile legate de eventuale nereguli la referendumul constituţional de duminică privind sporirea prerogativelor preşedintelui nu reprezintă decât o tentativă inutilă de a pune la îndoială rezultatul acestuia, după ce principala formaţiune a opoziţiei laice din Turcia - Partidul Republican al Poporului (CHP) - a anunţat că va cere oficial marţi după-amiază anularea referendumului, relatează Reuters, potrivit agerpres.

Demersului CHP i s-a asociat şi Partidul Democrat al Popoarelor (HDP, prokurd), care a denunţat 'manipulările' din cursul referendumului.

ALEGERI ANTICIPATE în Marea Britanie: Anunțul făcut de Theresa May - UPDATE

"Voinţa poporului a fost reflectată la urne şi discuţia este închisă", a declarat premierul Yildirim în faţa grupului său parlamentar. "Toată lumea ar trebui să respecte rezultatul (votului), mai ales principala formaţiune de opoziţie", a spus el.

"Cei care încearcă să arunce o umbră asupra rezultatului referendumului prin propagarea acuzaţiilor (de nereguli) acţionează în zadar. Voinţa naţiunii a fost (exprimată) în mod liber la urna de vot, acest caz este încheiat", a insistat Binali Yildirim, citat de AFP.

Campania s-a derulat în condiţii inechitabile, a concluzionat luni o misiune comună a OSCE şi Consiliului Europei, potrivit căreia, votul nu a fost la "înălţimea criteriilor" europene.

Trump a fost FORŢAT să îşi schimbe retorica faţă de Rusia. Serviciile secrete dictează noul ton

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.