Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un magnat al berii, condamnat la 21 de ani de închisoare în Kazahstan

Un magnat al berii acuzat de tentativă de lovitură de stat în Kazahstan (Asia Centrală) a fost condamnat luni la 21 de ani închisoare, a declarat pentru AFP un purtător de cuvânt al Tribunalului militar din Astana, unde s-a desfăşurat procesul.

Serviciile de securitate kazahe l-au acuzat în iunie pe Tokhtar Tuleşov, care se afla deja în detenţie pentru posesie de stupefiante, că ar fi încercat să cucerească puterea organizând manifestaţii antiguvernamentale.

Comitetul naţional al securităţii a afirmat atunci că Tuleşov "inspirase şi finanţase" aceste acţiuni de protest declanşate în decembrie 2015.

Vezi AICI cotele la pariuri pentru alegerile prezidențiale din SUA la casele din străinătate.

Mai multe zeci de persoane au fost arestate la sfârşitul lunii mai în Kazahstan în cursul unor mici manifestaţii organizate în principalele oraşe pentru a protesta împotriva unui proiect de reformă agrară care ar permite în special cetăţenilor străini să închirieze loturi de pământ pentru 25 de ani în loc de 10, ca în prezent.

Manifestaţiile de acest tip sunt neobişnuite în această ţară condusă cu mână de fier încă din epoca sovietică de Nursultan Nazarbaiev (76 de ani).

În faţa contestaţiei în stradă, preşedintele kazah a suspendat aplicarea reformei până în 2021.

Vezi și: Cât câștigi, în România, dacă pariezi pe alegerile prezidențiale din SUA

Tokhtar Tuleşov, care conducea Centrul de analiză a ameninţărilor teroriste şi deţinea una din principalele braserii din Kazahstan, Chimketpivo, a fost arestat şi plasat în detenţie provizorie în ianuarie 2016 pentru "posesie de droguri" şi "apartenenţă la crima organizată".

Bogată în hidrocarburi, această ţară traversează în prezent o criză monetară provocată de situaţia dificilă economică a Rusiei vecine şi a prăbuşirii preţului petrolului, transmite agerpres.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.