Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ungaria atacă din nou România: Declarații jignitoare de la Budapesta

Szijjarto ungaria

Ungaria iese din nou la atac împotriva României! Ministerul de Externe ungar a reacţionat la declaraţiile făcute aseară de ministrul român de Externe, Bogdan Aurescu. Oficialul român a criticat dur planul Ungariei de a ridica şi la graniţa cu România un gard metalic. "Este un gest mai degrabă autist", a spus Bogdan Aurescu. Şeful diplomaţiei de la Budapesta a răspuns astăzi că se aştepta la mai multă modestie din partea unui ministru al cărui şef de guvern este judecat într-un dosar de corupţie.

Citește și: Robert Turcescu, dezvăluiri din interior: Se pregătesc tabere pentru 40.000 de refugiați în România

"În opinia mea, ridicarea de garduri care să delimiteze Europa civilizată, între ghilimele, de restul lumii, este un gest mai degrabă autist şi inacceptabil în afara spiritului european. România este frontiera externă a Uniunii Europene şi a NATO şi avem toată capacitatea de a apăra comunitatea de valori din care facem parte", a spus ministrul de Externe al României, Bogdan Aurescu.

Citește și: ALERTĂ Mobilizare FĂRĂ PRECENDENT în Timiș

Declaraţiile au fost făcute ieri, în cadrul unei conferinţe de presă susţinute alături de ministrul de Externe al Olandei.

Astăzi, ministrul de Externe al Ungariei, Peter Szijjarto, a reacţionat printr-un comunicat de presă la cele spuse aseară de Bogdan Aurescu. El a spus că se aştepta la mai multă modestie din partea unui ministru al cărui şef de guvern este judecat într-un dosar de corupţie.

Citește și: România e în COD ROȘU: Primele imagini cu corturile pentru refugiați / VIDEO

Peter Szijjarto a adăugat că Ungaria este un stat care are peste o mie de ani vechime, iar în cursul istoriei a apărat de mai multe ori graniţele sale şi ale Europei, precizând că o va face şi de această dată, indiferent că îi convine ministrului de Externe român sau nu, scrie Digi24.ro.

Citește și: Nu i-a trecut niciodată prin cap: Cum a căzut Sorin Oprescu în plasa DNA

Ministerul Afacerilor Externe ungar l-a convocat pentru mâine la sediul său pe ambasadorul României la Budapesta pentru explicaţii.

Citește și: Analiza lui Călin Popescu Tăriceanu: Îl suspendă sau nu Klaus Iohannis pe Victor Ponta?

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.