Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Șase civili și un activist ONU au fost uciși de atacatori necunoscuți la granița dintre Sudan și Sudanul de Sud

savedarfur.org
sudan

Șase civili și un activist al misiunii ONU pentru pace au fost uciși de atacatori necunoscuți în regiunea Abyei, sitaută la granița dintre Sudan și Sudanul de Sud, a anunțat miercuri guvernatorul regiunii, potrivit MEDIAFAX.

”Ieri, indivizi înarmați necunoscuți au atacat piața Amiet, de la nord de Abyei”, a declarat Kuol Alor Jok, guvernatorul regiunii Abyei. Acesta a declarat că unul dintre civilii uciși era un copil.

Citește și: Silviu Mănăstirea anunță că lui Klaus Iohannis i se pregătește o cursă! Operațiunea specială declanșată de USR

Organizația Națiunilor Unite a emis marți seară un comunicat potrivit căruia activiștii pentru pace conduceau o misiune de patrulare de rutină și au fost atacați de persoane necunoscute. un militar etiopian a fiost ucis și un altul a fost rănit. De asemenea, se menționează faptul că cinci civili au fost uciși.

Sudanul de Sud și-a câștigat independența față de Sudan în 2011, dar statutul regiunii Abyei nu a fost stabilit. Națiunile Unite au menținut o misiune de pace în regiune începând cu anul 2011.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.