Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Șeful Statului Major al Armatei pakistaneze, generalul Qamar Javed Bajwa: 'Vom oferi tot sprijinul cetățenilor din Kashmir'

kashmir

Șeful Statului Major al Armatei pakistaneze, generalul Qamar Javed Bajwa, a declarat marți că forțele armate din Pakistan vor „folosi orice mijloace” pentru a sprijini cetățenii din Kashmirul indian, după ce India a revocat statutul special al regiunii, informează MEDIAFAX.

Citește și: Sondaj: Klaus Iohannis, de neoprit în cursa către Cotroceni! Surpriza de pe locul doi

Declarația oficialului pakistanez vine în condițiile în care autoritățile de la New Delhi au decis marți ca, pentru a doua zi la rând, să mențină restricțiile în ceea ce privește sectorul telecomunicațiilor, în încercarea de a preveni ca populația să se mobilizeze pentru a protesta față de recenta decizie cu privire la statutul teritoriului.

„Armata Pakistanului este până la capăt de partea cetățenilor din Kashmir în lupta lor justă”, a declarat generalul. „Suntem pregătiți să folosim orice mijloace pentru a ne îndeplini obligațiile în această privință”, a adăugat el.

Citește și: Silviu Mănăstire pune tunurile pe USR-PLUS! Ce are în comun Alianța 2020 cu partidul lui Gabriel Oprea

În urma unei întâlniri cu liderii Armatei, Bajwa și-a exprimat sprijinul pentru populația din Kashmirul indian, în contextul în care premierul țării, Imran Khan, ia în considerare să aducă această problemă în atenția Consiliului de Securitate al Națiunilor Unite.

„Vom lupta pentru această cauză la orice nivel. Analizăm modalitățile pe care le avem la dispoziție pentru a duce acest caz în fața Curții Internaționale (de Justiție, n.r.) și a Consiliului de Securitate al Națiunilor Unite”, a declarat Khan în cadrul unei audieri în Parlament.

Guvernul federal al Indiei a anunțat luni că va revoca statutul special constituțional al regiunii Kashmir și că intenționează să restructureze teritoriul disputat.

Citește și: Ieșire scandaloasă a unui fost candidat USR, în legătură cu cazul de la Galați: ‘Panarama aia mică și-a tras-o până a rupt-o ăla’

Articolul 370 din Constituția Indiei, care oferă un statut special statului Jammu și Kashmir, va fi eliminat, a declarat ministrul indian al Afacerilor Interne, Amit Shah. Articolul 370 permite regiunii Kashmir să aibă propria sa constituție, un steag separat și independență în aproape toate domeniile, cu excepția afacerilor externe, apărării și comunicațiilor.

Eliminarea acestui articol din Constituție va permite, printre altele, ca cetățenii indieni care nu locuiesc în Jammu și Kashmir să poată să achiziționeze terenuri în acest stat, iar experții avertizează că acest lucru ar putea duce la o tensionare rapidă a situației în regiune.

Pentru a preveni eventuale proteste de amploare față de această decizie, Guvernul indian a ordonat luni impunerea unor restricții asupra sistemului de telecomunicații. Autoritățile de la New Delhi au emis ordine de arestare pentru mai mulți lideri din Jammu și Kashmir, printre care și doi foști miniștri.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.