Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Șeful unei companii spaţiale ruse, arestat sub acuzaţia de fraudă (TASS)

luna 25

Șeful unei companii spaţiale ruse, arestat sub acuzaţia de fraudă (TASS)

Evgheni Fomichev, şeful unei companii care produce sisteme de navigaţie pentru programul spaţial rus, a fost arestat la Moscova şi acuzat de fraudă majoră, au informat vineri agenţiile de presă de stat, relatează Reuters, potrivit Agerpres.

Agenţia de presă TASS a citat un oficial al forţelor de aplicare a legii care a spus că Fomichev a fost arestat, interogat şi acuzat de fraudă pe scară largă, ceea ce implică o posibilă pedeapsă cu închisoarea de până la 10 ani şi o amendă de un milion de ruble (10.972 de dolari).

Potrivit TASS, Comitetul de Investigaţii al Rusiei, care se ocupă de infracţiuni grave, a cerut tribunalului Basmanny din Moscova să-l aresteze preventiv pe Fomichev pentru două luni.

Fomichev este directorul NPP Geophysics-Cosmos, o companie al cărei site afirmă că produce "dispozitive electronice optice de orientare şi navigare pentru nave spaţiale". Aproape toate navele spaţiale ruseşti folosesc echipamentul, se menţionează pe site.

Programul spaţial al Rusiei a suferit un regres uriaş în august, când Luna-25, prima sondă lansată de Rusia spre Lună după 1976, s-a prăbuşit în urma unui incident produs în timpul unei manevre prealabile aselenizării.

În urma unei investigaţii s-a constatat că accidentul a fost cauzat de o defecţiune survenită la o unitate de control de la bordul sondei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.