Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Șoc în Moldova: Decizie controversată luată de un celebru primar dat în urmărire internațională, care administra totul de la Moscova, prin Skype

republica moldova

Primarul din Bălţi, Renato Usatîi, a anunţat, luni seară, că demisionează, iar în luna mai vor avea loc alegeri locale.

Anunţul fost făcut luni seară, la postul de televiziune TV8.

"În această săptămână voi anunţa că demisionez. Astfel, în Bălţi vor putea fi alegeri pe 20 mai, atunci când au loc mai multe alegeri locale. Eu demisionez pentru ca toţi să se poată pregăti sincer de alegeri”, a declarat Renato Usatîi, care de peste un an gestionează activitatea municipalităţii prin skype, de la Moscova, conform News.ro.

Citește și: Sebastian Ghiţă, ieşire nervoasă, la România TV, la adresa Laurei Codruţa Kovesi: 'Kovesi e zdravănă? Augustin Lazăr mai e procuror general?'

”Vom vedea cine va duce hrişca. Va fi un candidat din partea Partidului Nostru”, a afirmat Usatîi, precizând că Nicolae Grigorişin va fi candidatul Partidului Nostru la această funcţie la alegerile anticipate care vor avea loc în primăvară.

El a spus că pentru a face ordine în Bălţi este nevoie de un primar care să fie mereu în oraş şi că îşi doreşte ca cetăţenii să vadă prin exemplul anticipatelor din Bălţi ce îi aşteaptă la alegerile parlamentare din acest an.

Renato Usatîi a fost ales primar general la Bălţi în urma alegerilor locale din iunie 2015. Renato Usatîi a subliniat că pentru a face ordine în Bălţi este nevoie de un primar care va fi mereu în oraş (Usatîi gestionează mai bine de un cu treburile municipalităţii prin skype, de la Moscova).

Usatîi a precizat că lasă municipiul cu un "buget plin”: "Nu aşa precum mi l-au lăsat comuniştii”.

De menţionat că ultima perioadă a fost destul de tensionată la Bălţi. Renato Usatîi, dar şi consilierii din "Partidul Nostru” l-au acuzat pe liderul democraţilor, Vlad Plahotniuc, că încearcă prin intermediul organelor de forţă să intimideze consilierii pentru ca aceştia să renunţe la ideea referendumului şi chiar să părăsească fracţiunea. În acest sens, cei din "Partidul Nostru” au decis să recurgă la o acţiune fără precedent şi să intre în greva foamei, începând cu 15 ianuarie şi până la data votării pentru plebiscit, adică 19 ianuarie.

Citește și: Sebastian Ghiță dă cărțile pe față despre ADEVĂRATA relație cu Laura Codruța Kovesi: 'Era mândră, era fericită când îi spuneam'

În tot acest timp, consilierii din "Partidul Nostru” au stat nonstop în sediul Primăriei, atât în semn de protest faţă de represiunile democracţilor, cât şi pentru a nu putea fi intimidaţi de către oamenii legii.

Judecătoria sectorului Centru a emis un mandat de arestare naţional şi internaţional pe 24 octombrie 2017, pe numele liderului Partidului Nostru, Renato Usatîi. Judecătorii au dat curs demersului procurorului Vitalie Busuioc care a solicitat eliberarea mandatului. În tot acest timp primarul de Bălţi se află la Moscova. El pledează nevinovat şi afirmă că dosarul e fabricat la comanda lui Vladimir Plahotniuc.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.