Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

ȘOC în Ungaria: ÎNFRÂNGERE total neașteptată pentru Viktor Orban

EurActiv
Viktor Orban

Partidul aflat la putere în Ungaria, Fidesz, a suferit o înfrângere surprinzătoare în cadrul unor alegeri speciale în oraşul Hódmezővásárhely. Rezultatul negativ vine chiar cu câteva săptămâni înaintea alegerilor parlamentare, scrie The Guardian.

Citește și: Se RETRAGE garda pretoriană a lui Liviu Dragnea: trei grei ai partidului spun PAS la Congresul PSD

Viktor Orban va candida din partea Fidesz la alegerile parlamentare care vor avea loc pe 8 aprilie iar prim-ministrul ungar va încerca să îşi asigure al treilea mandat consecutiv drept prim-ministru bazându-se pe o retorică populistă şi anti-imigranţi, informează News.ro.

Mai devreme luna aceasta, Orban a declarat că opoziţia a pierdut contactul cu realitatea şi că este “fără speranţă”, dar victoria de sâmbătă a lui Peter Marki-Zay ar putea schimba situaţia.

Rezultatul a venit ca un şoc pentru suporterii Fidesz, în special pentru că Hódmezővásárhely este oraşul natal al lui Janos Lazar, un aliat important al lui Orban. La ultimele alegeri locale, în 2014, Fidesz a câştigat cu 61% din voturi.

Prezenţa la vot a fost sâmbătă de peste 61% şi acest lucru demonstrează că susţinătorii opoziţiei ar putea fi mai periculoşi decât s-a crezut până acum.

Site-ul de ştiri index.hu a notat nu doar victoria candidatului opoziţiei ci şi diferenţa de 15% în favoarea lui.

Sondajele arată că Fidesz ar lua 50% din voturi dar un scandal de corupţie care îl priveşte pe ginerele lui Orban precum şi o posibilă muşamalizare a guvernului privind numărul de imigranţi acceptaţi ar putea înclina balanţa în cealaltă direcţie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.