Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Se RETRAGE garda pretoriană a lui Liviu Dragnea: trei grei ai partidului spun PAS la Congresul PSD

Inquam Photos / Octav Ganea
Liviu Dragnea PSD

Congresul PSD din 10 martie va aduce o schimbare majoră în conducerea partidului și va schimba polii de putere. Trei dintre cei mai importanți agenți electorali ai PSD s-ar putea retrage din conducerea partidului, pentru că au anunțat că nu vor mai candida la acest Congres.

Citește și: Liviu Dragnea a schimbat polii de PUTERE în PSD: noua hartă a influenței în Guvern

Actualul președinte executiv al PSD și lider de facto al organizației PSD Giurgiu, Niculae Bădălău, a anunțat că s-ar putea să nu mai candideze la următorul Congres.

„Am spus că nu m-am hotărât încă. Am dreptul, e o decizie personală. Trebuie să îmi consult colegii, mi-am consultat primarii de judeţ, cei care m-au ajutat să ajung senator. 99% din primari au spus să candidez în continuare, întrucât am 28 de ani (de când sunt în politică – n.r.). Până la urmă e decizia mea şi a familiei vizavi de subiectul ăsta, dacă îmi mai asum încă un mandat (...) Este o sarcină extrem de importantă şi dacă voi considera că încă pot să îi fac faţă, voi candida. Dacă voi considera că trebuie să vină cineva mai tânăr, cu o nouă forţă, atunci, pentru binele partidului, voi sprijini acea persoană”, a spus Bădălău.

Niculae Bădălăueste unul dintre principalii agenți electorali ai PSD, iar la ultimelele alegeri parlamentare a obținut la Giurgiu 68,7%.

Paul Stănescu, liderul PSD Olt, a fost extrem de categoric în ceea ce privește candidatura la viitorul Congres. "Nu mai candidez. Nu mai vreau să candiez (...) Candidează fiecare dacă vrea să candideze, dar eu nu candidez”, a spus Paul Stănescu.

Paul Stănescu este un agent electoral foarte important al PSD, iar la ultimele alegeri parlamentare a obținut 67% la Olt.

Liderul PSD Dâmbovița, Adrian Țuțuianu, susține că încă nu a decis dacă va candida sau nu la Congres. ”Încă oscilez dacă voi candida sau nu. Voi avea o discuție cu colegii din organizație, dar asta se va întâmpla după data de 1 martie. Ulterior voi lua o decizi”, a declarat Țuțuianu, pentru STIRIPESURSE.RO.

Adrian Țuțuianu este un agent electoral important al PSD și a obținut la Dâmbovița 62,88%.

Potențiala retragere a celor trei grei din conducerea PSD este o mișcare care va avea efecte majore, pe termen lung. Încă din anul 2015, Țuțuianu, Bădălău și Stănescu au constituit garda care îl apăra pe Liviu Dragnea de restul liderilor PSD. Între timp, relațiile între aceștia și liderul partidului s-au mai răcit, au mai apărut și dosare la DNA, iar retragerea strategică se pare că a rămas una dintre variantele viabile.

De altfel, Liviu Dragnea a schimbat polii de putere în PSD, odată cu formarea Guvernului Dăncilă. ”Baronii din Sud” au primit mai puține funcții, iar locul lor a fost luat de către cei din Moldova, care au nu mai puțin de șapte miniștri în Guvern.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.