Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Șoc TOTAL pe piata petrolului - Așa ceva nu s-a mai întâmplat de cinci ani de zile

sonda petrol

Preţurile petrolului au atins luni cele mai ridicate niveluri din ultimele cinci luni, susţinute de limitele de producţie impuse de OPEC, de sancţiunile SUA împotriva Iranului şi Venezuelei şi de datele pozitive referitoare la piaţa americană a muncii, transmite Reuters, citat de News.ro.

Citește și: Ecaterina Andronescu, NIMICITĂ de vloggerul care face ravagii în rândurile adolescenților din România: 'A creat fabrici de diplome'

 

Petrolul Brent, de referinţă la bursa din Londra, este în urcare la 70,65 de dolari pe baril, fiind cu 0,4% peste nivelul atins la închiderea tranzacţiilor de vineri.

Cotaţia petrolului WTI, de referinţă pe piaţa americană, avansează cu 0,5%, la 63,39 dolari pe baril.

Preţurilor contractelor Brent şi WTI au atins cele mai ridicate niveluri din noiembrie 2018, respectiv 70,76 dolari pe baril şi 63,48 dolari pe baril.

“Preţurile petrolului Brent au crescut în acest an cu peste 30%, în condiţiile în care OPEC a continuat să reducă producţia în ultimele patru luni, în timp ce optimismul referitor la negocierile omerciale dintre SUA şi China a contribuit la îmbunătăţirea perspectivei preţurilor”, se arată într-o notă a J.P.Morgan adresată clienţilor.

Pentru susţinerea preţurilor, OPEC a atras alianţi precum Rusia pentru reducerea livrărilor de petrol cu circa 1,2 milioane de barili pe zi în acest an.

Firma de consultanţă FGE a arătat că aceste reduceri înseamnă că ”stucurile excedentare vor dispărea”, adăugând că preţurile ar putea creşte la cel puţin 75 de dolari pe baril în cazul petrolului Brent.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.