Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

1 Decembrie: Cum a fost la parada de Ziua Națională

paradaThumb

Parada de 1 Decembrie s-a organizat pentru al doilea an în Piața Constituției din București, deoarece renovarea Arcului de Triumf nu a fost finalizată la timp. La paradă au asistat președintele României Klaus Iohannis, premierul Dacian Cioloș, foști președinți și alți politicieni români.

Au asistat la defilare, din tribune, Ilie Năstase, Nicolae Văcăroiu, ministrul Apărării Mihnea Motoc, fostul președinte Ion Iliescu și alții.

parada1decembrie

parada2parada5Ministrul Apărării Naționale Mihnea Motoc le-a transmis militarilor toată aprecierea și susținerea.

”Gândurile mele se îndreaptă către militarii aflaţi acum în misiuni în teatrele de operaţii care, asemenea înaintaşilor lor, apără cu arma în mână interesele naţiunii noastre. Vă mulţumesc, dragi militari, în numele concetăţenilor noştri, pentru tot ceea ce faceţi, dar, mai ales, pentru tot ceea ce sacrificaţi în numele nostru. România este, astăzi, o voce puternică în lume, în cadrul NATO şi al Uniunii Europene, şi datorită rezultatelor remarcabile obţinute de voi în misiunile executate alături de aliaţi şi parteneri în teatrele de operaţii, unde aţi acţionat în ultimii ani. Un gând deosebit, de respect şi preţuire, transmit întregului personal al Ministerului Apărării Naţionale. Mulţi dintre dumneavoastră vă veţi afla, de Ziua Naţională, la datorie, pentru că apărarea naţională nu poate cunoaşte răgaz. Vă asigur de toată susţinerea mea şi a echipei pe care o conduc la vârful ministerului. Contez pe seriozitatea, pe valoarea şi dăruirea fiecăruia dintre dumneavoastră în împlinirea obiectivelor pe care ni le-am fixat. Vă doresc dumneavoastră şi familiilor dumneavoastră sănătate, bucurii şi putere de muncă”, este mesajul ministrului Apărării.

La paradă au participat peste 2.600 de militari români şi străini şi 360 de mijloace tehnice şi aeronave.

Pe timpul intonării Imnului Naţional, în semn de salut, s-au executat 21 de salve de tun de către bateria de artilerie a Regimentului 30 Gardă ,,Mihai Viteazul", o tradiţie care datează din secolul al 14-lea.

[gallery type="slideshow" size="medium" ids="9771,9774,9775,9777,9778,9779,9780"]

Şi în acest an au participat la celebra paradă organizată de Ziua Naţională, militari ai armatelor Turciei, Bulgariei, Moldovei, Poloniei şi ai Statelor Unite.

La paradă au asistat apoximativ 10.000 de persoane, care s-au aflat atât în Piaţa Constituţiei, cât şi pe străzile adiacente.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.