Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

1 Decembrie, dincolo de origini - Arabii din România: 'Nu avem sânge de român, însă a fi român e o stare de spirit'

1 decembrie

Iubim România pentru că suntem români, dar sunt alții care aleg să iubească România și să o numească „acasă”. Pentru că a fi român nu este o chestiune de „sânge”, ci este „o stare de spirit”, spun tinerii arabi medici, asistenți sociali, antreprenori, stabiliți în țara noastră.

Tinerii de la Centrul Cultural Arab din Sibiu au transmis, miercuri, de Ziua României, mesajul a nouă români „adoptați” din Siria, Maroc sau Tunisia.

„Identitatea nu curge în vene. Ea constă în sentimentul apartenenței. Nu avem sânge de român și nici nu suntem născuți în România. Însă a fi român nu este o chestiune de „sânge”. A fi român este o „stare de spirit”. Mai important decât să fii fost născut în România este ce faci pentru România. Noi suntem în România, iar România este în sufletul nostru!”, este mesajul Centrului Cultural Arab din Sibiu de Ziua României.

Yassmin Afghani este siriancă și lucrează ca și cosmetician în București. „De ziua Națională a României, La mulți ani, România! Mulțumesc frumos pentru tot ce ne-ai oferit”, spune ea.

Bourhen Dbouda, din Tunisia, a urat și el „La mulți ani” României. El este acum asistent social în Sibiu.

Amna Salih Ali a venit din Sudan și este doctorand în București. „La mulți ani, Românie”, spune ea.

Feras Sarmini este mucician și doctorand la Conservator: „De Ziua Națională a României, doresc să transmit poporului român cele mai sincere urări de bine și un viitor prosper și fericit! la mulți ani tuturor românilor și celor ce iubesc România”, spune Feras Sarmini, care a venit în România din Siria.

Un mesaj emoționant a transmis Petra Jamous, din Siria. Ea este medic rezident la Institutul Clinic Fundeni. „Cu toții am trecut printr-un an greu cu această pandemie. Dar astăzi, de 1 decembrie, ne unim toți și spunem „La mulți ani, România” cu speranța că vom fi uniți și la anul când vom trece și peste greutățile care vor veni și să fim mult mai pregătiți. La mulți ani, România”, spune ea.

Maunir Iaala este din Maroc și lucrează în Sibiu, ca antreprenor în construcții. El spune că România este „casa” lui: „România este casa mea! La mulți ani, România”.

Abdulkarim Nomen are dublă cetățenie. Părinții lui sunt imigranți din Siria, iar el s-a născut în România. Acum este economist și activist de mediu. Își dorește o Românie curată: „Sunt născut, crescut în București, din părinți imigranți și de întâi decembrie îmi doresc o Românie curată. La mulți ani, România”, spune el.

Abdul Abbara este medic rezident în chirurgie dento-alveolară în Sibiu. El a urat „La mulți ani” României și românilor de pretutindeni.

Fawzia Rehejeh este din Siria și este președintele Centrului Cultural Arab din Sibiu. De Ziua Națională a României, ea a transmis „La mulți ani” țării care a adoptat-o.

„Îmi doresc pentru Ziua Națională a României numai bine pentru țara mea adoptivă! La mulți ani, România!”, spune Fawzia.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.