Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

10 interlopi și o femeie din Prahova au fost condamnați pentru tentativă de omor calificat: trebuie să achite o despăgubire în valoare de 290.000 de euro

ziarexclusiv.info
bataie pumn

Zece bărbaţi şi o femeie au fost condamnaţi, luni, la închisoare cu executare pentru tentativă de omor calificat comisă asupra unui tânăr în noaptea de Crăciun a anului 2008, aceştia fiind obligaţi, totodată, la plata cheltuielilor către mai multe spitale, dar şi la plata unor sume cu titlul de daune materiale şi morale, informează Agerpres.

Potrivit portalului instanţelor de judecată, Tribunalul Prahova s-a pronunţat pe fond, în faza de rejudecare a dosarului, într-o cauză care vizează infracţiunea de tentativă de omor calificat săvârşită de mai mulţi inculpaţi în faţa unui club din municipiul Ploieşti. Unii dintre cei care au fost condamnaţi sunt cunoscuţi în oraş drept interlopi.

Astfel, nouă persoane au primit pedepse de 4 ani, respectiv 4 ani şi şase luni de închisoare, în timp ce două persoane, între care şi o femeie, au fost condamnaţi la câte cinci ani şi şase luni de detenţie.

De asemenea, instanţa a dispus ca inculpaţii să plătească mai multor spitale - Spitalul Judeţean de Urgenţă Ploieşti, Spitalul Clinic de Urgenţă Sfântul Pantelimon Bucureşti şi Spitalul Clinic de Urgenţă Bucureşti - despăgubiri în valoare de peste 51.000 de lei, plus dobânzile aferente până la achitarea integrală a debitului.

Totodată, agresorii sunt obligaţi să plătească victimei daune materiale şi morale în valoare totală de 290.000 de euro.

Conform deciziei Tribunalului Prahova, onorariile apărătorilor din oficiu desemnaţi pentru cei 11 inculpaţi în cuantum de câte 2.001.253 lei se avansează din fondurile Ministerului Justiţiei în favoarea Baroului Prahova. Decizia pronunţată luni poate fi atacată cu apel în zece zile de la comunicare.

Cum a avut loc bătaia

Pentru victimă, coșmarul începe în seara de Crăciun din anul 2008, într-un club din Ploieşti unde mai mulţi tineri participau la o petrecere. Bărbatul, atunci în vârstă de 23 de ani, cunoscut drept un dur al Ploieştiului, din cauza carierei sale de boxer, intră în conflict cu mai multe persoane, relatează presa locală. Cearta degenerează în faţa clubului, unde tânărul este trântit la pământ şi călcat în picioare la propriu şi bătut cu o rangă din metal. Nu mai puţin de 11 persoane, printre care s-a aflat şi o fată, l-au atacat. A avut pe corp și la cap urme adânci care păreau a fi de la tocul unui pantof de femeie. Din cauza loviturilor primite, tânărul s-a aflat în comă timp de şase luni. Medicii din România nu i-a dat nicio şansă de supravieţuire, dar norocul tânărului a fost că familia şi prietenii au făcut atunci un efort şi l-au transferat la o clinică din Germania. Bărbatul şi-a revenit în timp, dar a rămas cu un handicap.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.