Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

10 motive pentru care Victor Ponta a pierdut alegerile

revista presei

Romania Libera:

Indiscutabil, data de 16 noiembrie 2014 trebuie să intre în istoria României. Pentru prima dată în ultimii 25 de ani, foarte mulţi români, în special tineri, au votat pentru cu totul alte motive decât au făcut-o până acum: 1. Oameni care, în mod normal, nu ar fi votat au fost revoltaţi de felul în care Guvernul Ponta şi-a bătut joc de conaţionalii care trăiesc în Europa şi care nu au putut să-şi exercite un drept constituţional. 2. Mulţi români au simţit nevoia să iasă la vot din cauza modului în care Victor Ponta şi PSD au înţeles să ducă această campanie electorală. 3. Aparatul de propagandă odios al lui Victor Ponta, cu posturile Antena 3 şi România Tv în prim plan, au avut un efect contrar celui aşteptat de PSD. 4. Biserica majoritară s-a implicat făţiş de partea lui Victor Ponta, sugerând că preşedintele românilor ar trebui să fie unul ortodox. 5. Justiţia are o popularitate în creştere în România, de când a început să bage după gratii politicieni şi oameni de afaceri care păreau intangibili.6. Este drept că românii nu au trăit mai prost de când a venit la putere Guvernul Ponta, dar, în mod evident, nici mai bine. Paradoxal însă, premierul le spune românilor de doi ani, zi de zi, că trăiesc excelent. 7. Dispus să câştige alegerile prin orice mijloace, Victor Ponta s-a aliat cu şefi de partide trimişi de mult timp de electorat la periferia politicii. De altfel, datele arată că atât Vadim Tudor cât şi Dan Diaconescu au reuşit să-i transfere candidatului PSD doar jumătate din zestrea de voturi primite în turul întâi. 8. În ciuda, declaraţiilor sale despre „unitate”, Victor Ponta s-a manifestat ca un politician foarte arogant cu oamenii din această ţară. 9. Victor Ponta a fost respins în primul rând de generaţia sa. Este trist ca un politician de 42 de ani să fie asociat cu dinozaurii societăţii, dar în anii în care s-a aflat în prim planul vieţii politice nu a făcut nici un efort să se detaşeze de baronii locali ai PSD. 10. Mulţi oameni din această ţară chiar vor „un altfel de politică”, fiind plictisiţi deja de scandalurile din ultimii zece, de lupta dintre Traian Băsescu şi Victor Ponta.

Digi24:

Victoria lui Klaus Iohannis în cel de-al doilea tur al alegerilor prezidenţiale a adus bucurie şi în Wurzburg, un mic orăşel bavarez. Acolo locuiesc părinţii viitorului preşedinte al României.  Cei doi nu vor să facă paradă de realizările fiului lor, deşi, după cum au mărturisit pentru presa germană, telefonul sună continuu de duminică seara. Le place să păstreze discreţia. Intervievat de o televiziune din Germania, tatăl lui Klaus Iohannis a spus doar că se bucură foarte mult pentru reuşita fiului şi că îi doreşte mult noroc. A refuzat însă orice apariţie şi interviu în presă, fie că vorbim de cea română sau de cea germană. „Sigur că suntem foarte, foarte bucuroşi de ceea ce a reuşit copilul nostru. Ne bucurăm în linişte şi îi dorim lui Klaus, în primul rând, noroc”, a spus Gustav Johannis, tatăl lui K Iohannis.

Evenimentul Zilei:

În locul analizei reci,  care caută să explice și să avertizeze, care ia în calcul şi implicarea Serviciilor noastre secrete, simple filiale ale CIA în România,  au apărut și înflorit  cîntecele, odele, poemele, baladele, epopeile, haiku-urile despre Miracolul din 16 noiembrie 2014, datorat,  desigur, Sfîntului Andrei Neamț al Poporului Român, Prea Iubitul Klaus Iohannis. Toată lumea vorbește despre însușirile ieșite din comun ale lui Klaus Iohannis, descoperite, desigur, numai și numai pentru c-a ajuns Președinte. Dacă n-ajungea, i se descopereau lui Victor Ponta însușirile lui Klaus Iohannis. Eu însă îmi permit să descopăr o slăbiciune: Klaus Iohannis are deja un fund prea mic pentru cîte limbi se înghesuie să-l lingă!

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.