Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

100.000 de imami şi predicatori musulmani au manifestat împotriva extremismului religios

imam moschee

Peste 100.000 de imami şi predicatori musulmani au manifestat joi în capitala Bangladeshului, Dacca, pentru a denunţa extremismul religios, în contextul reizbucnirii atacurilor jihadiste în ţară, relatează AFP. Organizatorii au prezentat manifestaţia drept un protest împotriva ''luării puterii'' de către extremismul islamist în această ţară săracă şi majoritar musulmană, care s-a confruntat în ultimele luni cu multe atacuri jihadiste.

Marşul, la care s-au strâns peste 100.000 de lideri religioşi, potrivit poliţiei, survine după o serie de atentate ce au avut loc luna trecută şi care au provocat raiduri ale forţelor de ordine în cursul cărora au murit cel puţin douăzeci de extremişti. ''Nu există loc pentru teroare şi extremism în islam'', a declarat mulţimii Shaikh Mohammed bin Naser Al Khujaim, unul din cei doi înalţi responsabili religioşi saudiţi veniţi de la Mecca pentru a participa la eveniment.

Bangladeshul este angajat într-o vastă operaţiune de represalii împotriva grupărilor jihadiste, rezultate dintr-o radicalizare a opoziţiei în criza politică din această ţară sud-asiatică. Facţiunile respective sunt responsabile de numeroase atacuri în ultimii ani împotriva persoanelor atee, a minorităţilor religioase şi a străinilor, conform Agerpres.

Organizaţia Stat Islamic (SI) a revendicat mai multe atacuri în Bangladesh, inclusiv luarea de ostatici într-o cafenea din Dacca vara trecută, soldată din 22 de morţi. Revendicările au fost respinse de către guvernul lui Sheikh Hasina, care le atribuie unor grupări extremiste violente şi neagă prezenţa SI pe teritoriul Bangladeshului.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.