Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

100 de milioane de euro pentru înființarea, modernizarea și dotarea ambulatoriilor de specialitate din România

Inquam Photos / Octav Ganea
UPU Bagdasar Arseni spital unitate de primiri urgente

Ministrul Rafila începe în forță și injectează miliarde de euro, bani europeni în reforma sistemului medical românesc. Înființarea, modernizarea și dotarea ambulatoriilor de specialitate reprezintă una dintre cele mai importante și necesare reforme în sistemul sanitar din România. După finalizarea acestor investiții, pacienții vor avea acces mai ușor la servicii medicale de calitate, reducându-se presiunea pe serviciile de urgență. Boli grave pot fi diagnosticate mai rapid, asigurânu-se un tratament adecvat în timp util, fiind astfel reduse cazurile avansate, diagnosticate, de multe ori, când este  prea târziu.

Vezi și: Obiective de investiții aprobate pentru finanțare prin PNRR - Unități de asistență medicală ambulatorie

Ministerul Sănătății a finalizat evaluarea dosarelor depuse pentru finanțarea proiectelor de modernizare și dotare a ambulatoriilor de specialitate din România. Este vorba de o investiție  specifică în cadrul PNRR (alocări pentru Unități de asistență medicală ambulatorie).

Echipa PNRR a Ministerului Sănătății, coordonată de Dr. Alexandru Rogobete, prin eforturi susținute a finalizat evaluarea a 142 de dosare într-un timp remarcabil și a reușit să dubleze numărul de unități sanitare care vor primi finanțare pentru modernizarea și dotarea ambulatoriilor de specialitate, de la 30 de beneficiari, cât era impus de Comisia Europeană prin contractul de finanțare, la 55 de beneficiari. Cele 55 de unități au fost selectate, în ordinea descrescătoare a punctajului obținut. Bugetul total solicitat pentru cele 55 de ambulatorii este de 514 milioane de lei fără TVA. În perioada imediat următoare, Ministerul Sănătății va semna contractele de finanțare cu beneficiarii, urmând ca în această primăvară să demareze lucrările de execuție.

”Una din preocupările mele ca ministru al Sănătății este să dezvoltăm serviciile medicale ambulatorii, spitalizarea de zi și medicina primară, cât mai aproape de pacienți, în comunitățile din care aceștia fac parte. Conform indicatorilor din PNRR, în cadrul acestei investiții obiectivul prevedea finanțarea a 30 de ambulatorii. Prin consultare cu Comisia  Europeană, am reușit să dublăm numărul ambulatoriilor care vor primi finanțare nerambursabilă”, a declarat Ministrul Sănătății, Prof. univ. dr. Alexandru Rafila.

Reamintim că la începutul săptămânii, a fost publicată și lista celor 27 de spitale care vor fi construite tot din bani europeni, o investiție de aproape 2 miliarde de euro.

”Dezvoltarea socială și dezvoltarea economică nu se pot întâmpla fără acces la servicii de sănătate și fără un sistem de educație solid. Construim spitale noi acolo unde este posibil și încurajăm reabilitarea completă a clădirilor vechi care permit desfășurarea activității medicale spitalicești în condiții de siguranță pentru pacienți. Cât voi fi ministru al Sănătății voi fi partenerul și susținătorul reprezentanților din administrația locală care au vocația construcției de obiective sanitare pentru locuitorii comunităților pe care le conduc”, a mai adăugat ministrul Sănătății.

Lista obiectivelor aprobate pentru finanțare a fost publicată pe pagina de web a Ministerului Sănătății, la secțiunea PNRR.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.