Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

1.000 de doze de vaccin Sputnik V au fost aruncate după ce o persoană a deconectat frigiderul în care erau depozitate pentru a-şi reîncărca telefonul

vaccin Sputnik V

O clinică din Kârgâzstan a fost nevoită să arunce aproape 1.000 de doze de vaccin Sputnik V împotriva COVID-19 după ce o persoană a deconectat frigiderul în care erau depozitate pentru a-şi reîncărca telefonul, au anunţat autorităţile, relatează AFP.

Vaccinurile, devenite inutilizabile, făceau parte dintr-un lot de 20.000 de doze livrate ca ajutor umanitar de către Rusia către această ţară săracă din Asia Centrală. Campania de vaccinare a început în Kârgâzstan în martie, vaccinurile ruseşti fiind preferate în locul celor chinezeşti de la Sinopharm, scrie Agerpres.ro.

Autorităţile au fost aspru criticate în urma acestui incident, făcut public săptămâna aceasta, dar care a avut loc în aprilie la o clinică publică din capitala Bişkek.

Potrivit ministrului Sănătăţii Alimkadir Beichenaliiev, un angajat de la întreţinere ar putea fi responsabil pentru această gafă, după ce acesta a căutat o priză pentru a-şi reîncărca telefonul.

"Dacă vreunul dintre angajaţi este de vină, o femeie de serviciu sau altcineva, clinica va trebui să răspundă financiar", le-a spus el reporterilor.

Ministrul kârgâz al Sănătăţii a apărut în aprilie la televizor pentru a promova rădăcina unei plante - cunoscută ca fiind foarte toxică pentru oameni - drept presupus remediu miracol împotriva COVID-19, pe fondul unui nou val de contaminări.

Kârgâzstanul este afectat în prezent de un al treilea val de coronavirus. În ţara cu 6,5 milioane de locuitori au fost raportate peste 100.000 de cazuri de COVID-19 şi 1.735 de decese, autorităţile recunoscând totuşi că aceste cifre oficiale nu reprezintă situaţia reală.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.