Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

11 interpelări în ancheta privind atentatul din 14 iulie de la Nisa

theguardian.com
atentat nisa victime

Unsprezece persoane, suspectate că l-au ajutat pe autorul atentatului din 14 iulie de la Nisa (sudul Franţei), soldat cu 86 de morţi, să-şi procure arme, au fost interpelate în Franţa, au indicat luni surse apropiate dosarului, relatează AFP.

Zece bărbaţi au fost plasaţi în arest luni dimineaţa la Nisa, iar cel de-al unsprezecelea - vineri la Nantes (vest), în cadrul anchetei privind atentatul care s-a soldat cu moartea a 86 de persoane, de 19 cetăţenii, şi cu rănirea a peste 400, fiind lovite de camionul condus de către asasin.

Citește și: Poliţiile elenă şi britanică au dezmembrat o reţea care furniza acte de călătorie false migranților

Printre persoanele interpelate figurează îndeosebi albanezi.

În iulie, un cuplu de albanezi - Artan Henaj şi Enkeledja Zace - au fost interpelaţi şi plasaţi în detenţie provizorie, fiind suspectaţi că au participat la furnizarea unui pistol cu care autorul atentatului, tunisianul Lahouaiej Bouhlel, a tras asupra poliţiştilor, el fiind apoi ucis de către forţele de ordine.

Arestul poarte dura patru zile, cum prevede legislaţia antiteroristă.

În total, şase persoane au fost inculpate şi plasate în detenţie în cadrul anchetei privind atentatul comis de Mohamed Lahouaiej Bouhlel: în acest stadiu, audierea lor dezvăluie numeroase contradicţii, dar niciun element nu arată cu certitudine că persoanele respective - cinci bărbaţi şi o femeie, toţi necunoscuţi serviciilor antiteroriste, - aveau cunoştinţă de proiectul atacatorului, potrivit Agerpres.

Unul dintre inculpaţi, un franco-tunisian în vârstă de 21 de ani, vânzător de cocaină şi cunoscut pentru infracţiuni minore, a recunoscut îndeosebi că a servit drept intermediar pentru a furniza pistolul folosit în seara atentatului de către Lahouaiej Bouhlel, obţinând 1.400 de euro.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.