Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

11 martie, ziua 'predispusă' la o serie de nenorociri: Zeci de mii de oameni au murit de-a lungul timpului

Pinterest
dezastre

În data de 11 martie, de-a lungul timpului, au avut loc mai multe evenimente naturale devastatoare. Printre acestea se numără erupția violentă a vulcanului Etna din Sicilia în 1974 și cutremurul urmat de tsunami din Japonia în anul 2011.

Cutremurul din 11 martie 2011 din Japonia a avut o magnitudine de 9 și a produs un tsunami devastator, care a distrus întregi localități și a avut consecințe grave asupra zonei afectate, conform Descopera.ro.

Aproape 20.000 de persoane și-au pierdut viața sau au fost date dispărute în urma tsunami-ului devastator din Japonia. Această catastrofă a fost urmată de un accident nuclear la centrala de la Fukushima. Procesul de dezafectare a celor șase reactoare afectate de inundații este estimat să dureze 40 de ani, conform oficialilor japonezi.

Pe 11 martie, dar în anul 1974, a avut loc o erupție violentă a vulcanului Etna din Sicilia. Cu o înălțime de 3.340 de metri, Etna este cel mai înalt și cel mai activ vulcan din Europa. De asemenea, este considerat și cel mai vechi vulcan activ din lume, având o activitate care se întinde pe o perioadă de peste 6000 de ani.

Alte evenimente semnificative care au avut loc pe 11 martie de-a lungul istoriei includ:

-În 1513, a fost ales Papă Leon al X-lea, cunoscut și ca Giovanni de Medici, fiul lui Lorenzo Magnificul, ducele Florenței și protector al artelor. A ocupat Scaunul pontifical între anii 1513 și 1521.

-În 1818, a fost publicat romanul "Frankenstein" de Mary Shelley.

-În 1861, a fost adoptată Constituția Confederației Statelor Americane, cele zece state sudice care s-au separat de nordul aboliționist. Războiul de secesiune a durat între anii 1861 și 1865.

-În 1871, a fost format un guvern conservator, sub conducerea lui Lascăr Catargiu, care s-a menținut până în 1976, cunoscut ca "guvernarea autoritară conservatoare".

-În 1908, a încetat din viață scriitorul Edmondo de Amicis, autorul celebrului roman "Cuore - Inimă de copil".

-În 1918, Moscova a devenit capitala Rusiei Sovietice.

-În 1935, Hermann Goering a creat Luftwaffe, trupele aeriene ale celui de-al Treilea Reich.

-În 1955, a încetat din viață Sir Alexander Fleming, bacteriolog englez, descoperitorul penicilinei.

-În 1985, Mihail S. Gorbaciov a devenit Secretar General al Comitetului Central al Partidului Comunist al Uniunii Sovietice. Politica sa de reforme, cum ar fi "perestroika" și "glasnost", a reprezentat începutul deschiderii spre dialog a URSS.

-În 1990, a fost adoptată "Proclamația de la Timișoara", care cerea interzicerea, prin legea electorală, pentru primele trei legislaturi consecutive, a dreptului la candidatură al foștilor lideri comuniști sau a ofițerilor de Securitate.

-În 1993, Janet Reno a devenit prima femeie Procuror General al SUA.

-În 2004, a avut loc un puternic atentat terorist la Madrid, soldat cu un număr impresionant de victime: 200 de oameni au murit, printre ei aflându-se și 16 români.

-În 2006, Slobodan Miloșevici, fostul președinte iugoslav, a murit în celula sa din închisoarea TPI.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.