Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

11 străzi şi 31 de gospodării din judeţul Galați au fost inundate

ISU Botoșani
Inundații Botoșani

Un număr de 11 străzi şi 31 de gospodării din judeţul Galaţi au fost inundate, duminică, în urma fenomenelor meteorologice periculoase, informează Prefectura Galaţi, potrivit agerpres.ro.

Potrivit sursei citate, din cauza manifestării fenomenelor meteorologice periculoase în judeţul Galaţi, între orele 5,00 şi 12,30, în dispeceratul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Galaţi au fost primite aproximativ 135 de apeluri prin Sistemul Unic 112 care sesizau producerea unor situaţii de urgenţă în mai multe zone.

În perioada menţionată, în municipiul Galaţi au fost ploi însemnate cantitativ, respectiv 34 l/mp, fiind inundate 10 străzi şi 20 de gospodării (curţi, grădini şi subsoluri) în Valea Oraşului şi 5 locuinţe din zona Barboşi.

Pentru gestionarea evenimentelor, echipajele din cadrul ISU au acţionat pentru evacuarea apei cu 3 autospeciale, 9 motopompe transportabile şi o motopompă de mare capacitate, cu un debit de 1,3 mc/minut, în Valea Oraşului.

De asemenea, cele 3 pompe de la Staţia 11 Iunie, cu o capacitate totală de evacuare de aproximativ 15.000 mc/oră, rămân pornite până la evacuarea apei din toate zonele afectate.

Totodată, o stradă şi două gospodării din municipiul Tecuci au fost inundate, iar la Şendreni au fost afectate 4 gospodării (curţi şi grădini). Atât la Tecuci, cât şi la Şendreni, situaţiile semnalate au fost rezolvate operativ.

Din ordinul prefectului Gabriel Aurelian Panaitescu, Centrul Judeţean pentru Coordonarea şi Conducerea Intervenţiei rămâne activ.

De asemenea, la nivelul ISU este activată Gruparea Operativă şi se menţine ridicată capacitatea operaţională, cu personal din tura liberă, pe toată perioada supusă avertizărilor meteorologice şi hidrologice de cod portocaliu (20 iunie, ora 10,00 - 21 iunie, ora 2,00) şi galben (21 iunie, ora 11,00 - 21 iunie, ora 22,00).

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.