Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

117 milioane de elevi nu vor merge la şcoală ca urmare a pandemiei de COVID-19, avertizează UNESCO

basilica.ro
copii elevi scoala

UNESCO a avertizat vineri că 117 milioane de elevi, 7,5 % din populaţia şcolară mondială, continuă să fie afectaţi de închiderea şcolilor ca urmare a pandemiei de COVID-19 şi a făcut apel ţărilor să redeschidă şcolile în condiţii de siguranţă, relatează EFE.

"Ştim că cu cât rămân mai mult timp închise şcolile, cu atât mai grave şi mai ireversibile sunt consecinţele pentru binele şi educaţia copiilor, mai ales pentru cei vulnerabili şi marginalizaţi", noteză într-un comunicat directoarea adjunctă pentru Educaţie a UNESCO, Stefania Giannini.

Organizaţia Naţiunilor Unite pentru Educaţie, Ştiinţă şi Cultură semnalează că în prezent centrele şcolare sunt deschise în 117 ţări, reprezentând 539 de milioane de elevi de la învăţământul preşcolar şi până la cel gimnazial (35 % din populaţia şcolară mondială).

În aceeaşi perioadă a anului 2020 procentul era de 16 %, când erau deschise şcolile în 94 de ţări.

UNESCO a pledat pentru redeschiderea în siguranţă a tuturor şcolilor, subliniind că centrele şcolare ar trebui închise doar în ultimă instanţă.

De la începerea pandemiei, şcolile au fost închise în medie 18 săptămâni în întreaga lume, sau 34 de săptămâni dacă se iau în calcul şi închiderile parţiale, informează Agerpres.ro.

Potrivit organizaţiei, închiderile prelungite şi recurente în această perioadă de doi ani au avut repercusiuni asupra educaţiei copiilor şi au făcut să crească rata abandonului şcolar, afectându-i în mod disproporţionat pe cei defavorizaţi.

Pentru o redeschidere în siguranţă a şcolilor trebuie să fie sporite măsurile de igienă şi de protecţie în faţa virusului, alături de o accelerare a campaniei de vaccinare a minorilor, notează UNESCO.

Un număr de 80 de ţări au acordat prioritate imunizării profesorilor, reprezentând 42 de milioane de cadre didactice, la care se adaugă vaccinarea elevilor de peste 12 ani, considerată "esenţială" de UNESCO.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.