Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

12 angajați ai Universității Dunărea de Jos din Galați sunt infectați cu virusul SARS CoV-2

medlife.ro
test covid-19

12 angajați ai Universității Dunărea de Jos din Galați sunt infectați cu virusul SARS CoV-2, iar conducerea instituției a decis să-i testeze pe toți cei 1.500 de salariați. Prioritate la teste au salariații care vin zilnic la birou, iar cheltuielile sunt suportate de universitate, potrivit Mediafax.

1.500 de angajați ai Universității Dunărea de Jos din Galați sunt testați în aceste zile pentru depistarea virusului SARS CoV-2. Este vorba despre angajații care vin zilnic la birou. Măsura a fost luată de conducerea universității gălățene după ce 12 salariați ai instituției s-au îmbolnăvit de Covid 19.

Doliu în lumea teatrului: Draga Olteanu Matei a murit

Reprezentanții instituției au confirmat la solicitarea MEDIAFAX că primele opt rezultate au venit săptămâna trecută, iar celelalte patru au apărut zilele trecute. Persoanele infectate fac parte din personalul administrativ nedidactic și didactic auxiliar. De asemenea, au mai fost patru studenți infectați care s-au vindecat deja după ce au stat izolați în camerele de cămin.

Pentru angajații UDJ sunt folosite teste rapide. În cazul unui rezultat pozitiv, se va face încă un test la un aparat Real Time PCR de la spitalele din Galați. Toate cheltuileile sunt acoperite din bugetul universității gălățene.

Activitatea didactică nu a a fost afectată deoarece cursurile se desfășoară online. În paralel, toate spațiile UDJ sunt dezinfectate, iar accesul în sediile instituției a fost restricționat.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.