Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

12 centre de vaccinare a populaţiei împotriva virusului SARS-CoV-2 vor fi înfiinţate în Vrancea

coronavirus vaccin

Douăsprezece centre de vaccinare a populaţiei împotriva virusului SARS-CoV-2 vor fi înfiinţate în judeţ, o jumătate dintre acestea în săli de sport, a declarat vineri, pentru AGERPRES, prefectul judeţului Vrancea, Gheorghiţă Berbece.

Patru dintre centrele de vaccinare vor fi înfiinţate în municipiul Focşani şi câte unu la Adjud, Panciu, Odobeşti, Vidra, Tâmboeşti, Dumitreşti, Măicăneşti şi Suraia.

Potrivit prefectului Gheorghiţă Berbece, unele centre de vaccinare au fost constituite în săli de sport pentru a putea face o compartimentare corespunzătoare a spaţiului.

"A fost o recomandare de la Ministerul Sănătăţii, pentru că sălile de sport fiind libere, le putem compartimenta după cum va fi nevoie. Am luat legătura cu primarii UAT-urilor unde vor fi amenajate centrele de vaccinare şi vom stabili în perioada următoare exact care va fi procedura, ce mobilier şi materiale sunt necesare, precum şi circuitele corespunzătoare. Probabil le vom face gradual, vom porni de la un cabinet, cu posibilitatea de extindere la două-trei sau mai multe cabinete, câte putem pe fiecare dintre centre", a declarat Gheorghiţă Berbece.

Citește și: Noi vești importante! Cu cât ar trebui să crească, până la urmă, alocațiile începând cu noul an

Acesta a precizat că va fi necesară o programare riguroasă a imunizărilor, astfel încât dozele de vaccin să fie utilizate rapid.

"Fiecare centru de vaccinare va fi dotat cu câte un frigider. În centrele zonale vaccinul va fi păstrat la temperaturi foarte scăzute, dar la noi va ajunge în cantităţi bine programate, care pot sta până la câteva zile la temperatura de +2 grade. De aceea, va fi nevoie de o programare riguroasă la vaccinare, astfel încât dozele să fie folosite foarte repede", a spus Berbece.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.