Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

1270 de cetățeni francezi sunt închiși în străinatate, din care 7 sunt condamnați la moarte, potrivit Ministerului francez de externe

cugetliber.ro
inchisoare

Peste 1.200 de francezi sunt deţinuţi în străinătate şi şapte dintre ei sunt condamnaţi la moarte, potrivit cifrelor Ministerului francez de Externe, relatează sâmbătă AFP preluată de agerpres.

Pe 31 mai 2018, în total 1.270 de cetăţeni francezi erau înregistraţi ca fiind deţinuţi în străinătate, potrivit MAE francez. Cifra corespunde cazurilor care au fost semnalate consulatelor franceze de către cei în cauză sau de către rude, sau de către autorităţile locale.

Ministerul consideră că s-ar putea ca numărul total să fie subevaluat, deoarece numeroşi francezi deţinuţi în ţări europene aleg să nu se facă cunoscuţi la consulate.

Dintre francezii deţinuţi în străinătate, şapte sunt în prezent condamnaţi la moarte, a precizat ministerul, care subliniază că lupta pentru abolirea universală a pedepsei capitale este ''o prioritate diplomatică''. ''Ministerul nostru acţionează pentru comutarea pedepselor celor şapte compatrioţi ai noştri'', afirmă MAE francez.

Din cei 1.270 de francezi înregistraţi ca fiind deţinuţi în străinătate, 46 % sunt în Uniunea Europeană sau în Europa Occidentală, 15 % în Africa de Nord, 11 % în Asia şi Oceania, 7 % în America Centrală şi de Sud şi 7 % în America de Nord.

Detenţiile pentru infracţiuni având legătură cu drogurile sunt cele mai numeroase în rândul deţinuţilor francezi din străinătate. ''Infracţiunile legate de legislaţiile privind stupefiantele'' sunt la originea a 29 % din cazuri (60 % de cazuri în America Latină şi 50 % în Africa de Nord).

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.