Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

13 femei şi 20 de copii din judeţul Giurgiu, victime ale violenţei în familie, au beneficiat de servicii suport

yourstory.com
violență, femei, stop
"În judeţul Giurgiu funcţionează un serviciu social de tip locuinţă protejată pentru victimele violenţei domestice, un cabinet de consiliere vocaţională şi un grup de suport pentru această categorie de beneficiari. Activitatea acestor servicii se desfăşoară începând din martie 2019 prin Proiectul VENUS- Împreună pentru o viaţă în siguranţă!, implementat de Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Giurgiu în calitate de partener local al Agenţiei Naţionale pentru Egalitate de Şanse între Femei şi Bărbaţi. Astfel, victimele violenţei domestice beneficiază de găzduire în locuinţa protejată pentru o perioadă de până la 12 luni, adresa locuinţei protejate fiind secretă publicului larg. Serviciile sociale furnizate, în funcţie de complexitatea cazului şi nevoile victimei, constau în consiliere psihologică, consiliere juridică, asistenţă socială, consiliere vocaţională, orientare şi formare profesională, ocuparea forţei de muncă şi reintegrare socială, asistenţă medicală, în vederea asigurării securităţii personale şi a independenţei economice şi desprinderii din mediul captiv domestic", a declarat luni, presei, directorul executiv al DGASPC Giurgiu, Constanţa Ioana Paraschivescu.

Pentru cele 13 victime adulte ale violenţei domestice care au beneficiat de servicii sociale, având vârste cuprinse între 19 şi 52 de ani, perioada de acordare a acestor servicii a fost diferită de la caz la caz, de la câteva zile la câteva săptămâni sau câteva luni.

În afară de aceste persoane, alte nouă victime ale violenţei domestice au beneficiat, la cerere, de programe specifice de asistenţă psihologică şi dezvoltare personală, cu scopul de a conştientiza şi depăşi situaţia de criză în care se aflau precum şi pentru dezvoltarea stimei de sine.

Cabinetul de consiliere vocaţională şi grupul suport furnizează servicii specializate atât pentru persoanele găzduite în locuinţa protejată cât şi pentru alte victime din comunitate, fiind organizate pentru toate acestea atât şedinţe de grup cât şi individuale.

Totodată, sunt furnizate servicii de sprijin vocaţional şi orientare profesională pentru facilitarea inserţiei beneficiarilor.

Toate persoanele din grupul ţintă al proiectului au beneficiat, în funcţie de particularităţile fiecărui caz şi nevoile identificate, de sprijin şi acompaniere la instanţă pentru obţinerea ordinului de protecţie, acompaniere la unităţi medicale, unităţi bancare, agenţi economici.

Proiectul VENUS - Împreună pentru o viaţă în siguranţă!, având o perioadă de implementare de 48 de luni este cofinanţat din Fondul Social European, Programul Operaţional Capital Uman (POCU) 2014- 2020, contribuie la îmbunătăţirea şi dezvoltarea măsurilor şi serviciilor sociale în scopul prevenirii şi combaterii violenţei domestice, prin crearea şi dezvoltarea unei reţele naţionale inovative integrate care cuprinde un total de 42 de locuinţe protejate, precum şi servicii integrate complementare de grupuri de suport şi cabinete de consiliere vocaţională.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.