Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

13 migranţi din Afganistan şi Turcia, depistaţi în Arad în timp ce încercau să treacă ilegal frontiera spre Ungaria

migranți

Poliţiştii de frontieră arădeni au prins, în ultimele 24 de ore, treisprezece cetăţeni străini, printre care şi minori, care intenţionau să treacă ilegal frontiera în Ungaria, ascunşi în trei mijloace de transport conduse de un cetăţean român, un bulgar şi un ceh, potrivit news.ro.

Astfel, poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Poliţiei de Frontieră Nădlac II - Csanadpalota au făcut, vineri, controlul amănunţit asupra unui TIR înmatriculat în România, la volanul căruia se afla un cetăţean român. Şoferul transporta, conform documentelor de însoţire a mărfii, silicon pe ruta România - Franţa.

"În urma analizei de risc specifice, poliţiştii de frontieră au descoperit, ascunse în partea din faţă a compartimentului marfă, cinci persoane, patru fiind cetăţeni afgani, iar celălalt fiind cetăţean turc, având vârste cuprinse între 15 şi 21 de ani, solicitanţi de azil în România”, se arată într-un comunicat de presă, de sâmbătă, al Poliţiei de Frontieră.

Citește și: SURSE Fostul prim-ministru Tăriceanu începe PELERINAJUJL la DNA-A pus pe masa procurorilor bunuri pentru acoperirea sechestrul de 800.000 dolari pus de Direcție

Tot vineri, poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Vărşand au făcut controale amănunţite asupra a două automarfare conduse de un cetăţean bulgar, respectiv un cetăţean ceh. Cei doi şoferi transportau, conform documentelor de însoţire a mărfii, role de material izolant pe ruta Grecia-Germania, precum şi piese auto pe ruta România-Cehia.

”În urma verificărilor, în interiorul compartimentelor de marfă au fost descoperiţi ascunşi opt cetăţeni din Afganistan, cu vârste cuprinse între 16 si 25 de ani, toţi fiind solicitanţi de azil în România”, se arată în comunicat.

În toate aceste cazuri, poliţiştii de frontieră fac cercetări.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.