Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

14 lideri religioși africani au semnat o 'Declarație comună împotriva sclaviei moderne'

vaticannews.va
for sale maini sclavie

Implicarea, împreună, în propriile comunități din Africa “pentru a elibera toate persoanele supuse sclaviei, care sunt victime ale traficului de persoane”. Astfel s-au angajat, printr-o declarație comună, 14 lideri religioși africani. Documentul a fost semnat la Accra, în Ghana, inițiativa aparținând coaliției interreligioase împotriva sclaviei moderne, numită Global Freedom Network.

La „Declarația comună împotriva sclaviei moderne” au aderat reprezentanți ai principalelor religii din patru țări africane: Ghana, Cote D'Ivoire, Republica Democratică Congo și Nigeria, scrie Vaticannews.va.

Declarația este susținută și de Consiliul interreligios din Africa de Sud și de Consiliul interreligios din Kenya. Printre semnatarii documentului se numără și părintele Lazarus Anondee, secretar general al Conferinței Episcopale din Ghana, care a evidențiat că traficul de persoane este “o crimă deosebit de odioasă, deoarece comportă exploatarea și abuzarea ființelor umane în vederea câștigurilor bănești”, această plagă creând suferință unui număr de cel puțin 40 de milioane de persoane din întreaga lume.

Inițiativa de la Accra este legată de “Declarația comună a liderilor religioși împotriva sclaviei moderne” semnată la Vatican, pe 2 decembrie 2014, cu participarea papei Francisc, împreună cu reprezentanți de seamă ai diferitor religii și confesiuni creștine, printre care patriarhul ecumenic de Constantinopol, Bartolomeu, și primatul Comuniunii anglicane, Justin Welby.

Obiectivul este crearea unei rețele interreligioase internaționale de sensibilizare a comunităților de credință împotriva oricărei forme de sclavie: prostituție, muncă forțată, trafic de organe. Printre obiective este și promovarea comerțului etic, îmbunătățirea asistenței victimelor și a supraviețuitorilor și sensibilizarea guvernelor și a societății civile cu privire la plaga sclaviei moderne.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.