Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

14.471 de voturi exprimate prin corespondență au fost pierdute. Solicitare pentru Ministerul Afacerilor Externe

Inquam Photos / Octav Ganea
Tit-Liviu Brăiloiu

Potrivit calculelor Autorității Electorale Române, peste 14.000 din cele 35.800 de voturi prin corespondență trimise către românii din străinătate nu au ajuns la București. Singura șansă ca să voteze e să meargă la cea mai apropiată secție, a spus pentru ziarul Libertatea Constantin Mitulețu, președintele AEP, pentru că „procesul de înregistrarea a voturilor prin corespondență s-a încheiat pe 3 decembrie”.

Senatorul Tit-Liviu Brăiloiu, președintele PSD Diaspora, face un apel la ministrul de externe, Bogdan Aurescu, să găsească variante de comunicare pentru ca cei care și-au exprimat votul prin corespondență și ele au fost pierdute și deci anulate să știe și să se ducă la cea mai apropiată secție de vot și să voteze din nou:

”Mass-media a adus la cunoștința opiniei publice un fapt deosebit de grav, care privează câteva mii de români din străinătate să-și facă cunoscută opțiunea politică prin vot, punând sub semnul întrebării modul de organizare a votului prin corespondență.

Conform precizărilor Autorității Electorale Permanente, până în dimineața acestei zile, când ar fi trebuit să intre în posesia celor 35 800 de plicuri expediate prin serviciile poștale, fuseseră primite și validate 21 329, restul de 14 471 fiind declarate pierdute, deci anulate.

În această situație, care afectează grav

credibilitatea instituțiilor abilitate, solicit ministrului Afacerilor Externe, domnul Bogdan Aurescu, să găsească modalitatea de a aduce la cunoștința comunităților românești situația existentă, respectiv acelora care au primit mesajul "Plicul NU a fost validat" din partea site-ului unde s-au înregistrat să voteze prin corespondență.

Consider că este obligația tuturor instituțiilor abilitate să asigure cetățenilor români din străinătate dreptul fundamental de a-și exprima în siguranță opțiunea politică prin vot, inclusiv prin corespondență.”, a spus senatorul Tit-Liviu Brăiloiu, președintele PSD Diaspora.

Astăzi, 5 decembrie, mass-media a adus la cunoștința opiniei publice un fapt deosebit de grav, care privează câteva mii...

Publicată de Tit-Liviu Brăiloiu pe Sâmbătă, 5 decembrie 2020

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.