Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

15 noi staţii de încărcare a maşinilor electrice la Galați. Orașul va avea 71 de prize

Facebook
statii incarcare masini electrice

15 staţii de încărcare a maşinilor electrice vor fi amplasate la Galați. Orașul va avea 71 de prize în diferite zone, devenind astfel unul dintre cele mai dezvoltate municipii din România în ceea ce privește infrastructura pentru autovehiculele electrice, anunță MEDIAFAX.

15 stații de încărcare a maşinilor electrice vor fi amplasate în orașul Galați în baza unui contract semnat miercuri de Primăria Galați și o companie privată cu afaceri în telecomunicații. Este vorba despre unități de încărcare rapidă a maşinilor electrice. Fiecare unitate poate deservi câte două autoturisme electrice sau plug-in.

„Noi ne-am propus o dezvoltare sănătoasă a orașului. Sună pompos, dar chiar asta facem. Trebuie să devenim un oraș verde. Este unul dintre pașii necesari, ne alegem strategiile și partenerii în funcție de acest plan. Avem și alte idei pe care le vom anunța în perioada următoare. Noile stații de încărcare vor fi amplasate în zone importante ale orașului, în parcări, în puncte aglomerate și în locurile unde gălățenii ies la plimbare”, a declarat primarul orașului Galați, Ionuț Pucheanu.

Citește și: Episod incendiar în Parlamentul European: Traian Băsescu l-a ridiculizat pe șeful diplomației UE / VIDEO

Valoarea totală a contractului este de peste două milioane de lei. Proiectul este finanțat din Fondul pentru Mediu și va fi implementat în următoarele șapte luni.

Primăria Galați a mai amenajat 21 de puncte pentru încărcarea mașinilor la o parcare multietajată, urmând să instaleze alte 10 stații ce pot încărca simultan două mașini în cadrul proiectelor cu finanțare europeană ce vizează modernizarea unor artere ale orașului.

Astfel, municipiul Galați va avea 71 de puncte de încărcare și va deveni unul dintre orașele din România cu cele mai multe puncte pentru încărcarea mașinilor electrice. În municipiul Galați sunt înregistrate aproximativ 500 de mașini electrice și hibrid.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.