Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

16 cetăţeni irakieni, prinşi când încercau să intre ilegal în ţară din Bulgaria

www.politiadefrontiera.ro
migranți frontieră Serbia

Un număr de 16 cetăţeni irakieni, printre care doi minori, au fost depistaţi în apropierea punctului de trecere a graniţei Negru Vodă din judeţul Constanţa în timp ce intenţionau să intre ilegal în ţară, pe jos, din Bulgaria, au informat, marţi, reprezentanţi ai Inspectoratului General al Poliţiei de Frontieră (IGPF). ''În data de 15.05.2017, în jurul orei 14,30, acţionând în baza unei informatii primită de la un poliţist de frontieră aflat în timpul liber, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului P.F. Negru Vodă au depistat, în apropierea localităţii de frontieră Darabani, mai multe persoane care se deplasau pe jos, dinspre R. Bulgaria spre România şi care nu îşi justificau prezenţa în zonă. Poliţiştii de frontieră au reţinut grupul format din 16 persoane, care a fost dus la sediul S.P.F. Negru Vodă pentru cercetări'', potrivit unui comunicat de presă transmis de IGPF.

Din primele verificări efectuate a reieşit că persoanele în cauză, solicitante de azil în Republica Bulgaria, sunt cetăţeni irakieni, conform declaraţiilor acestora, 14 fiind adulţi cu vârsta cuprinsă între 18 şi 49 de ani şi doi, minori de 8 şi 10 ani, ei intenţionând să ajungă în Germania. ''De asemenea, cetăţenii irakieni au mai declarat că au fost transportaţi până în apropierea frontierei de stat cu un vehicul tip furgonetă, de către doi cetăţeni bulgari a căror identitate nu o cunosc, contra sumei de 500 euro de persoană'', se menţionează în comunicat.

Poliţiştii de frontieră fac cercetări, în acest caz, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de intrare în ţară prin trecerea ilegală a frontierei de stat a României. ''La finalizarea verificărilor specifice au fost întreprinse demersurile necesare pentru punerea în aplicare a protocolului român-bulgar, cetăţenii irakieni fiind predaţi către autorităţile bulgăre, pentru continuarea cercetărilor şi luarea măsurilor legale'', reiese din comunicatul IGPF.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.