Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

16-imile Ligii Campionilor au stabilit o premieră: Barcelona - Napoli, prima confruntare oficială dintre cele două echipe

www.click.ro
FC Barcelona siglă

Napoli și FC Barcelona se vor întâlni în optimile Ligii Campionilor. Luni, 16 decembrie, la Nyon (Elveția) au avut loc tragerile la sorți, iar campioana Spaniei o va întâlni pe vicecampioana Italiei în lupta pentru sferturile de finală ale celei mai tari competiții dintre cluburi din Europa, potrivit Mediafax.

Potrivit sport.es, meciul tur se va disputa la 25 februarie, la Napoli, în timp ce partida retur va avea loc pe Camp Nou, acasă la Barcelona, la 18 martie. Între cele două întâlniri, gruparea blaugrana va avea meci greu, al doilea El Clasico al sezonului, pe Santiago Bernabeu, la 1 martie, în timp ce Napoli va disputa tot la 1 martie un meci din campionat, contra formației Torino.

Imediat după tragerile la sorți, antrenorul Barcelonei a oferit o primă reacție.

Vezi și: Prim-ministrul Orban face anunţul aşteptat: Legea bugetului de stat, prin angajarea răspunderii Guvernului dacă PSD nu face pe placul PNL

"Napoli este o echipă periculoasă. Se poate observa că acum nu trece prin cel mai bun moment, a suferit și o schimbare de antrenor și ușor, ușor se va adapta. Vom vedea cum vor fi și cum vom ajunge toți în luna februarie, dar, fără îndoială, trebuie să pregătim foarte bine meciurile din optimi", a spus Ernesto Valverde, conform sursei citate.

În plus, tehnicianul catalanilor a vorbit și despre atmosfera pe care o vor găsi pe stadionul San Paolo din Napoli, un oraș care respiră fotbal în toate colțurile: "Va fi o atmosferă încărcată, cu un stadion mare, o arenă unde suporterii stau foarte aproape de terenul de joc. Dar nu este nicio problemă. Suntem obișnuiți să jucăm sub astfel de presiune și va fi frumos să trăim tot ceea ce se va întâmpla la Napoli".

De cealaltă parte, noul antrenor al napoletanilor, Gennaro Gattuso, care a debutat cu un eșec pe banca vicecampioanei, a declarat că "suntem două echipe cu istorie mare, importante și trebuie să pregătim foarte bine dubla".

Barcelona și Napoli nu s-au întâlnit, până acum, în nicio competiție oficială. Cele două formații au jucat însă cinci meciuri în alte competiții amicale. Cele mai recente partide au fost în vara anului 2019, în America, atunci când Barcelona a câștigat cu 2-1 în Miami și cu 4-0 în Michigan.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.