Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

16 şcoli din Vrancea au încă toalete în curte şi aproximativ 70 nu deţin autorizaţie de securitate la incendiu

scoli

Şaisprezece unităţi de învăţâmânt din Vrancea au încă toalete în curte, în timp ce alte circa 70 de şcoli din judeţ nu au autorizaţie de securitate la incendiu, a declarat, miercuri, inspectorul general al Inspectoratului Şcolar Judeţean (IŞJ) Vrancea, Daniela Marchitan.

"Din datele pe care le avem la acest moment, din cele 450 de structuri şcolare din Vrancea, circa 380 au autorizaţie de securitate la incendiu. Împreună cu inspectorii Direcţiei de Sănătate Publică Vrancea facem controale în şcoli pentru a vedea în ce fel acestea se conformează normelor igienice de funcţionare şi dacă au obţinut autorizaţiile sanitare, dar în judeţ avem 16 şcoli care nu au toaletele în interior. Zilele acestea, colegii mei vor fi pe teren, astfel că până la finele săptămânii vom avea date mult mai concludente, pentru că încă se lucrează în toate unităţile de învăţâmânt. Dar cred că până pe data de 13 se vor rezolva majoritatea problemelor şi eu zic că suntem gata de începerea anului şcolar în cele mai bune condiţii", a afirmat Daniela Marchitan, potrivit agerpres.ro.

Potrivit acesteia, toate şcolile şi-au asigurat inclusiv carburantul necesar pentru iarnă, iar în ceea ce priveşte măsurile de prevenire şi combatere a infecţiei cu virusul SARS-CoV-2, şcolile au asigurate stocuri măşti şi materiale dezinfectante pentru cel puţin două luni.

Inspectorul a precizat că se vor putea organiza festivităţi de deschidere a anului şcolar, cu păstrarea măsurilor de distanţare socială şi purtarea măştii.

"Anul şcolar trebuie să înceapă bine. Cred că suntem foarte dornici cu toţii să ne vedem cu elevii noştri faţă în faţă. Acolo unde se doreşte, vom organiza şi un început de an şcolar. Mi s-a spus că ni se va permite, cu condiţia ca atât copiii, cât şi invitaţii să poarte măşti, chiar dacă suntem în aer liber", a precizat Marchitan.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.