Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

160 de vehicule au putut părăsi Mariupol, dar nu se ştie câte persoane au reuşit să fugă

mariupol

Municipalitatea din Mariupol, port din sud-estul Ucrainei, a declarat luni că 160 de vehicule au reuşit să părăsească printr-un coridor umanitar oraşul asediat de forţele ruse şi separatişti proruşi, coloana de vehicule particulare îndreptându-se spre spre Berdiansk, un oraş ucrainean ocupat de trupele ruse în regiunea Zaporojie, potrivit Reuters.

Agenţia de presă AFP, care citează contul Telegram al primăriei Mariupol - port strategic de la Marea Azov-, relatează că această coloana de vehicule a putut să plece începând cu 13:00 (11:00 GMT) pe o rută ce leagă Mariupol de oraşul Zaporojie.

Săptămâna trecută, eforturile repetate de evacuare a civililor din Mariupol - un oraş cu 400.000 de locuitori înainte de declanşarea conflictului - au eşuat.

"La ora actuală, încetarea focului este respectată pe coridorul umanitar", potrivit aceleiaşi surse.

În postarea de pe Telegram, consiliul municipal din Mariupol nu precizează câţi oameni au putut să fugă din oraşul în care condiţiile sunt catastrofale după zile în şir de bombardamente şi asediu, informează Agerpres.ro.

Duminică, municipalitatea din Mariupol a raportat că 2.187 de locuitori au fost ucişi în atacurile ruseşti după invazia declanşată de Rusia la 24 februarie.

Un convoi însoţit de preoţi ortodocşi, cu 100 de tone de apă, alimente şi medicamente, a fost nevoit să se întoarcă duminică din drum din cauza tirurilor neîncetate ruseşti. O nouă tentativă era prevăzută pentru luni.

Comitetul Internaţional al Crucii Roşii a avertizat duminică cu privire la "cel mai rău scenariu" la Mariupol dacă părţile beligerante "nu convin de urgenţă asupra unui acord umanitar'.

"Timpul se scurge pentru sutele de mii de oameni prinşi în capcana luptelor. Istoria va judeca cu oroare ceea ce se întâmplă la Mariupol dacă nu se ajunge la un acord între părţi cât mai curând posibil", sublinia CICR într-un comunicat.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.