Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

18 medici de familie din Tulcea, buni de plată

activenews.ro
medici

18 doctori de familie din Tulcea sunt nevoiți să returneze aproximativ 70.000 de lei către Casa Județeană de Asigurări de Sănătate pentru că au dat rețete compensate prin programul național de oncologie, arată digi24.ro.

Eliberarea de rețete a avut loc între 2010 și 2011, iar medicii spun că s-au văzut nevoiți să facă acest lucru pentru că singurul oncolog din județ era în concediu, iar bolnavii de cancer aveau nevoie de medicamente.

Cazul a fost descoperit în urma unei verificări făcute de Curtea de Conturi în 2013, iar cei 18 medici se văd acum nevoiți să plătească sume cuprinse între 500 și 12.000 de lei. 11 dintre aceștia au achitat deja sumele respective.

Cu toate acestea, medicii se declară revoltați de situația în care au fost puși, având în vedere că, potrivit declarațiilor acestora, tot ce au făcut a fost să respecte jurământul lui Hipocrate. Mai mult, aceștia au explicat că nu ei au fost cei care au inițiat tratamentul, ci doar l-au continuat pe cel prescris de medicul specialist și doar pe baza unei scrisori medicale.

Cazul se află acum la Comisia de Arbitraj care, pe data de 14 aprilie, vor da o decizie. Indiferent de decizia respectivă, fie medicii, fie CJAS Tulcea vor merge în instanță.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.