Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

19 migranți au fost prinși la frontieră în timp ce încercau să treacă ilegal frontiera în Ungaria

www.ct100.ro
politia de frontiera

Un număr de 19 persoane, între care trei copii, din Irak, Maroc şi Algeria, au fost prinși de poliţiştii de frontieră din Borș, județul Bihor, și de cei din Curtici, județul Arad, în timp ce încercau să treacă ilegal frontiera, pe jos, în Ungaria, potrivit Mediafax.

Potrivit unui comunicat de presă transmis de Poliția de Frontieră, în timpul nopții de luni spre marți, au fost observate, cu ajutorul aparaturii cu termoviziune, la aproximativ 100 de metri faţă de linia de frontieră, cincisprezece persoane care se îndreptau spre teritoriul Ungariei. Un echipaj a intervenit și a oprit grupul, persoanele respective fiind duse la sediul instituției, pentru cercetări.

Citește și: Ministrul Muncii, experiență inedită: a sunat incognito la Casele de pensii din țară. A descoperit o situație ULUITOARE

„În cadrul verificărilor preliminare, poliţiştii de frontieră au stabilit faptul că cei în cauză sunt cetăţeni din Irak, doisprezece adulți cu vârste cuprinse între 19 şi 26 de ani şi trei minori cu vârste între 15 și 17 ani”, se arată în comunicatul citat.

Şi polițiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Curtici, din județul Arad, au depistat, la aproximativ 200 de metri faţă de linia de frontieră cu Ungaria, în timp ce se deplasau pe jos, pe câmp, patru persoane. Acestea au fost duse la sediul sectorului pentru cercetări, unde polițiștii de frontieră au stabilit că sunt cetăţeni din Maroc şi Algeria, toţi bărbaţi, cu vârste cuprinse între 20 şi 27 de ani, solicitanţi de azil în ţara noastră.

Oamenii legii fac cercetări pentru infracţiuni de tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat, urmând ca la finalizarea cercetărilor să fie dispuse măsurile legale.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.