Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

2.400 de articole pirotehnice, confiscate de poliţiştii de frontieră din Giurgiu

www.cyd.ro
mascați, percheziții

Poliţiştii de frontieră au confiscat aproximativ 2.400 articole pirotehnice, în valoare comercială de 5.000 de lei, pe care un cetăţean român a încercat să le introducă în ţară fără a deţine autorizaţiile necesare, se arată într-un comunicat de presă remis joi de IGPF, conform Agerpres.

"În baza Planului comun de acţiune 'Foc de artificii', încheiat între ITPF Giurgiu şi IPJ Giurgiu, poliţiştii de frontieră împreună cu lucrători din cadrul Serviciului Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase (SAESP) au desfăşurat o acţiune specifică, pe sensul de intrare în ţară, la Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu. Astfel, în data de 27 decembrie, echipa comună a descoperit într-un autoturism cantitatea de 2.361 articole pe bază de amestecuri pirotehnice. Cu ocazia verificărilor specifice a rezultat faptul că bunurile aparţin unui pasager din autoturism, M.M., în vârstă de 34 de ani", se menţionează în comunicat.

Potrivit sursei citate, persoana în cauză a declarat că articolele pirotehnice îi aparţin, le-a cumpărat din localitatea Ruse, Bulgaria, contra sumei de 2. 500 lei, intenţiona să le ofere cadou prietenilor şi nu avea cunoştinţă de obligativitatea deţinerii autorizaţiilor necesare. În cauză a fost întocmită lucrare penală pentru săvârşirea infracţiunii de operaţiuni cu articole pirotehnice efectuate fără drept, iar bunurile, cu o valoare de piaţă de 5.000 de lei, au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor de către ofiţeri din cadrul SAESP Giurgiu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.