Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

20 de militari de la ISU Vâlcea, cu şase autospeciale, au fost detaşaţi în Suceava pentru a sprijini refugiaţii ucraineni

Primaria Brasov
autospeciala SMURD ISU

Şase autospeciale şi 20 de militari de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Vâlcea au plecat miercuri după-amiază către judeţul Suceava cu misiunea de a oferi sprijin refugiaţilor din Ucraina, potrivit Agerpres.

"Din convoiul de sprijin fac parte un complet tabără mobilă pentru persoane sinistrate/evacuate de tip container cu trei autocamioane de tip încărcare/descărcare; un generator pentru iluminat, un microbuz de transport cu 12 cadre militare şi o autospecială AMOP, plus şoferii care deservesc autospeciale. Efectivele din cadrul ISU Vâlcea întregesc echipele din ISU Argeş şi ISU Mehedinţi, care au plecat în acelaşi moment (ora 14,00 - n.r.) cu două ambulanţe de tip 2 echipate complet", au transmit reprezentanţii ISU Vâlcea.

Misiunea pompierilor vâlceni în Suceava vine în completarea acţiunii guvernamentale "Ucraina - Împreună ajutăm mai mult", în cadrul căreia, tot miercuri, Crucea Roşie Vâlcea, cu sprijinul Instituţiei Prefectului, al Consiliului Judeţean şi al Primăriei Râmnicu Vâlcea, a deschis la Sala Sporturilor Traian uu punct de colectare alimente, medicamente, obiecte de igienă personală, pături şi saci de dormit pentru refugiaţii ucraineni, care va funcţiona în fiecare zi, între orele 10,00 - 18,00.

"Am decis înfiinţarea unui punct central de primire a ajutoarelor umanitare destinate refugiaţilor, acesta urmând să funcţioneze la Sala Sporturilor, sub coordonarea Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă "General Magheru" şi cu sprijinul voluntarilor de la Crucea Roşie Vâlcea. Mulţumiri tuturor vâlcenilor care se alătură acţiunilor de sprijin pentru cetăţenii ucraineni, greu încercaţi de agresiunea militară rusă!", a declarat prefectul Mihai Oprea.

Totodată, şi Consiliul Judeţean Vâlcea a anunţat că are pregătite mai multe spaţii de cazare pentru cetăţenii ucraineni, dacă vor dori să vină în Vâlcea.

"Avem deja pregătite două apartamente la Biblioteca Judeţeană, unde putem caza patru familii. Există mai multe camere în regim hotelier, dotate corespunzător în Măldăreşti, şi evident spaţii la Direcţia Generală de Protecţie a Copilului. La aceste spaţii vom apela pe măsură ce vom fi solicitaţi'', a declarat preşedintele CJ Vâlcea, Constantin Rădulescu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.