Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

20 si 21 septembrie referendum pentru scaderea numarului de parlamentari

vot alegeri referendum

În 20 și 21 septembrie, în Italia se va vota pentru așa-numitul referendum parlamentar de tăiere sau referendumul în care cei îndreptățiți să voteze în Italia vor fi chemați să aprobe sau să respingă legea de revizuire constituțională votată de camere care prevede reducerea a 36, 5% din membrii ambelor ramuri ale Parlamentului : de la 630 la 400 de locuri în Cameră , de la 315 la 200 de locuri elective în Senat.

Votul are loc duminică, 20 septembrie, de la 7 la 23 și luni, 21 septembrie, de la 7 la 15. Alegerile administrative se organizează și în aceleași zile în unele municipalități și regiuni.

Toți alegătorii trebuie să meargă la vot cu o mască și să o poarte în conformitate cu reglementările actuale. Obligație similară pentru președinții și secțiile de votare care vor trebui să înlocuiască dispozitivul la fiecare patru până la șase ore și ori de câte ori este umed, murdar sau îngreunează respirația.
Mai mult, „limitat la consultările electorale și referendumului din anul 2020, alegătorul, după ce a mers la cabină și a votat și a pliat buletinul de vot, procedează la introducerea acestuia în urna de vot”.
Procedura prevăzută pentru alegerile politice suplimentare este diferită, luând în considerare caracteristicile antifraudă ale buletinelor de vot relative. Aici alegătorul trebuie să transmită buletinul de vot direct președintelui de votare sau unui controlor delegat de acesta. Pentru această operațiune, se așteaptă ca componenta scaunului care introduce buletinul de vot în urnă să poarte mănuși.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.